RAD15: een nieuwe Nederlandse velgenFABRIKANT

Het klinkt als een Duitse techno-rockband die Duitse songteksten vergezelt van technobeats en scheurende gitaren: RADFünfzehn. Of als je meer Angelsaksisch ingesteld bent, dan had je wellicht RèdFifteen gelezen, waarbij RAD natuurlijk kort is voor radical. Hoe je het ook leest, RAD15 is een nieuwe Nederlandse fabrikant van velgen. Gewone, ronde, van aluminium gemaakte en zwart geanodiseerde velgen. Met gaten. Want de spaken moeten ook ergens door.

Zei ik fabrikant? Zeker! RAD15 velgen worden namelijk niet alleen ontwikkeld in Nederland, maar ook ge-pro-du-ceerd! In dat opzicht zijn ze één van de weinigen die dat nog doen. Reden daarvoor is om meer flexibiliteit aan te kunnen bieden én op een vrij snelle manier unieke velgen te maken.

Vooralsnog biedt RAD15 twee standaard modellen aan: de Ozone24 en de Ozone30. De binnenbreedte daarvan is respectievelijk 24 mm en … ja, je raadde het al. Verkoopprijs van de velgen is 109,- eur per stuk en ze zijn vooralsnog alleen verkrijgbaar in 29 inch. Wel kun je kiezen uit een brede range aan spaakgataantallen, variërend van 24 gaats tot en met 48 gaats. Met gewichten van respectievelijk 430 en 530 gram zijn de velgen niet direct de lichtste, maar zitten ze wel in de buurt van wat de concurrentie levert.

Als je iets anders wil, dan moedigen de mensen achter RAD15 je vooral aan om contact op te nemen en willen zij de handschoen oppakken om te maken wat jij zoekt.

Meer info:
www.rad15.bike

Posted in Nieuws and tagged , , , .

Reacties

avatar