Trek Fuel EX 2020

Puntjes op de i…

De puntjes op de i, dat heeft Trek gedaan met hun 2020 uitvoering van de Fuel EX line-up. Geen radicaal gewijzigd veersysteem, geen nieuwe standaarden wat betreft naafbreedte, balhoofddiameter of wielmaat, maar gewoon de oude vertrouwde Fuel EX met hier en daar wat kleine tweaks. En bovenal: zachtere kleurcombinaties die (naar mijn mening) prettiger voor de ogen zijn dan de harde contrastrerende kleuren die Trek de afgelopen jaren nog wel eens wilde voeren.

Als je kijkt naar die ‘puntjes op de i’, dan zijn dat de volgende: alle carbonnen OCLV fietsen (9.7, 9.8 en 9.9) hebben vanaf nu een carbon voor- en achterframe. De tijd van aluminium achterbruggen laat Trek daarmee achter zich. Ook is de veerweg door de hele line-up op 140 mm voor en 130 achter gezet. Geen consessies aan klimcapaciteiten aan de achterkant (voor zover dat rechtstreeks te relateren aan de hoeveelheid veerweg is), terwijl je met 140 mm voor nu de fiets net even verder kunt pushen bergaf. Qua geometrie ‘volgt’ Trek de trend van langer en luier en een iets steilere zitbuis, maar zonder dit te overdrijven. Hun maatvoering doen ze in XS tot en met XL (en XXL, maar alleen in aluminium), waar ze voorheen nog met inch maten werkten.

Wel nieuw is de opbergruimte in de onderbuis voor een binnenband en reparatieset die we natuurlijk kennen van die andere grote Amerikaanse fietsfabrikant. Trek heeft er geen specifieke naam voor, maar levert er wel een specifiek opbergtasje voor genaamd BITS, wat vanwege de uitspraak wellicht niet de handigste keuze was… hoe leggen ze dat in de USA uit…?

De 9.9 en 9.8 modellen hebben een Thru-shaft RE:aktiv demper van Fox, de overige modellen hebben een reguliere RE:aktiv demper.

Met prijzen van 2099,- euro voor de Fuel EX 5 tot en met 9099,- voor de 9.9 met SRAM AXS is er voor iedere portemonnaie wat wils. Voor een losse frameset in carbon betaal je 3299,-, voor 600 euro meer heb je meteen een complete fiets (de 9.7, al mis je dan wel de Thru-shaft demper die wel bij de frameset zit). De Fuel EX kleur van 2020 is Miami Green to Teal Fade en is wat mij betreft een zeer geslaagde combinatie.

Meer info vind je op de site van Trek:
https://www.trekbikes.com/nl/nl_NL/fuel-ex/

Geplaatst in Nieuws.
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments