RockShox FatShox: Bluto

Zij die stilletjes hoopten dat de teasers van de RS-1 de komst van een fatbike voorvork van RockShox zou betekenen, kwamen terug van een koude kermis toen de vork onthuld werd. Niet getreurd! Met de introductie van Rocky’s Blizzard fatbike vanmorgen, werd het duidelijk dat RockShox de fat-crowd niet vergeten is.

Zie hier de Bluto:

Bluto_01

Voor de Bluto is overduidelijk een nieuwe chassis ontwikkeld dat breder is en ruimte biedt aan banden tot 4.8″ breedte. De vork is luchtgeveerd middels de SoloAir luchtveer en voor het dempingscircuit past RockShox de Motion Control demper met RapidRecovery toe. De lockout is rechtstreeks op de vorkkroon te bedienen of optioneel via de PushLoc die je op je stuur monteert. Onderaan vinden we een 15×150 mm Maxle Lite steekas.

De vork is verkrijgbaar vanaf juni. De specificaties samengevat:

BlutoSpecs

Bluto_02

Bron: www.rockshox.com

JB

Geplaatst in Nieuws.
Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
oudste
nieuwste populairste
Inline Feedbacks
View all comments
Lars
Editor
Lars
10 jaren geleden

puur uit nieuwsgierigheid: Zou een 29+ wiel hier ook lekker in gaan?

Dennis
Dennis
10 jaren geleden

Een 3.8″ fat tire is ongeveer even groot als een normaal 29″ wiel qua diameter. Deze vork kan tot 4.8″ aan, dus ik vermoed dat een 29″ met 2.4″ banden makkelijk past. Of je een 150mm voornaaf wil is een andere vraag.

JeroenK
JeroenK
10 jaren geleden

Hmmmja, maar hij zei 29 ‘+’ hè. Oftewel, het 29×3.0″ band op een 50mm velg grapje waar Surly mee kwam. Weet niet of dat dan nog past… Meer kans met 650b / 2.8″ op een brede velg, waar WTB en Rocky Mountain mee experimenteren. Volgens hen geeft dat ongeveer 29″ als wieldiameter.