Schwalbe: Rocket Ron, Nobby Nic en Smart Sam 27,5″ Plus-Min banden

Voor hen die Plus banden nét te dik vinden…

Schwalbe banden…”Wie is er niet groot mee geworden”… De Duitse bandenfabrikant is één van de bekendste en hun programma is omvangrijk en dat wordt nóg eens uitgebreid. Terwijl de hele wereld het hele ‘plus-gebeuren’ definieert als ‘vanaf 2.8″ tot 3.25″ breedte’, trekt Schwalbe zich daar niets van aan. In 2015 bracht het merk de bekende Rocket Ron en Nobby Nic uit in 27.5×2.8” en 27.5×3.0” uit en komt nu met een gedownsizede versies: 27.5×2.6”. Juist, Plus, maar dan net een tikkeltje minder. Naast de Nobby Nic en Rocket Ron zal er ook een Smart Sam in deze maat leverbaar worden.

Waarom? Het persbericht meldt:

Deze enigszins smallere plus-banden slagen er in om de nadelen van zeer brede banden te vermijden. „De 2.6 inch modellen lijken meer op klassieke MTB banden dan Fatbike banden in vergelijking tot de tot nu toe gangbare 3.0 inch plus-bandenmaat. De banden en dus ook de wielen worden lichter. Hierdoor wordt de fiets vooral wendbaarder en laat zich nog directer sturen“, legt Markus Hachmeyer uit, Senior productmanager bij Schwalbe. De mountainbike wordt nog wendbaarder, wanneer de 2.6 inch band met smallere velgen (30-35 millimeter) wordt gecombineerd.


Zekerheid en tractie
2.6 of 3.0 inch breed: in het algemeen zijn plus-maten vooral voor All- Mountainbikers en tourfietsers interessant. Zij bieden veiligheid en zorgen bij de juiste bandenspanning voor extreme tractie. De technische voordelen geven de minder ervaren fietsers meer zekerheid bij technische routes, die hun voorheen misschien afgeschrikt zouden hebben.

Oftewel: Voor hen die 2.5” te smal vinden en 2.8” te breed… Enfin; wij bikers zijn consumenten en als consument consumeer je: Iets met ‘meer’ dus. Meer keuzestress vooral…

SchwalbeNNRRSS26

De nieuwe 27.5×2.6″ Nobby Nic, Rocket Ron en Smart Sam zijn vanaf de herst van dit jaar verkrijgbaar. De draadband varianten hebben een adviesverkoopprijs van €28,90. De lichtere vouwband versies hebben een adviesverkoopprijs van €64,90.
Gewichten zijn helaas nog niet bekend.

schwalbe29x26

…en natuurlijk gaat Schwalbe zich met deze breedte niet beperken tot enkel 27.5 inch banden…

Bron en meer informatie: www.schwalbe.com

Posted in Nieuws and tagged , , , , .