Schwalbe’s nieuwe recept: Addix

Slijtvaster, meer grip en beter bij lage temperaturen

Grip, rolweerstand en slijtage: elke band vormt een compromis tussen deze aspecten en het is aan de bandenfabrikant om af te wegen welke aspecten het zwaarste wegen voor een bepaald type band. Schwalbe’s programma bestaat al jaren aangevoerd uit drie rubbersamenstellingen (compounds), die men onder het ‘Evolution’ (Evo) label vermarkt: PaceStar, TrailStar, VertStar. Met een nieuw geformeerd ontwikkelteam, aangevoerd door een nieuwe ‘chef-compounds’, heeft het Duitse merk nu een geheel nieuw programma high-end compounds samengesteld: Addix.

Schwalbe_Addix_01

Het persbericht over deze nieuwe compounds spreekt niet zo zeer over nieuwe ingrediënten, maar meldt dat het team vooral het productieproces nauwkeuriger weet te beheersen en zodoende meer specifieke en vooral betere compounds kan samenstellen.

Het resultaat vertaalt zich volgens Schwalbe naar meer slijtvastheid voor alle banden met deze compound én de koud-weer-eigenschappen van de zachtere compounds zijn aanzienlijk verbeterd. Beide aspecten zijn zeer welkom: op rotsachtige ondergrond slijt het huidige rubber sneller dan een ijsco, en het rubber verloor snel veel van zijn goede eigenschappen wanneer het richting het vriespunt ging…

Speed, Speedgrip, Soft en Ultrasoft

De nieuwe Addix compounds vinden hun weg naar alle banden in het ‘Evolution’ programma van Schwalbe. Er zijn 4 varianten, afgestemd op het gebruikstype. Het type compound is herkenbaar aan de gekleurde streep over het profiel én een gekleurd label op de zijkant:

Addix Speed – Rood: compound voor cross country wedstrijdrijders. Lagere rolweerstand dan de huidige PaceStar, maar toch langere levensduur.

Addix Speedgrip – Blauw: breedst inzetbare compound voor cross country, all-mountain en trail. Levensduur is 62% langer dan de huidige PaceStar. De grip is met 35% verbeterd.

Addix Soft – Oranje: zachte compound voor enduro- en downhill, all-mountain en trail. Deze compound heeft goede roleigenschappen in combinatie met uitstekende demping – vooral ook bij lage temperaturen. Ook wordt deze band als ideaal betiteld voor e-bikes.

Addix Ultrasoft – Violet: what’s in a name; ultra zachte compound met maximale demping voor het heftigste gebruik bij enduro en downhill. Ten opzichte van de VertStar compound zijn vooral de koud-weer-eigenschappen sterk verbeterd.

Schwalbe’s nieuwe Addix compound in de Evolution line-up is verkrijgbaar vanaf juni dit jaar.

Bron: www.schwalbe.com

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments