Shimano’s vernieuwde RX8 gravelschoen: geïnspireerd op de Kansas Unbound

Wat hebben Shimano’s vernieuwde RX8-gravelschoen en ex-profwielrenner Laurens ten Dam met elkaar te maken? Eigenlijk alles. Want omdat gravelgoeroe Ten Dam dit jaar met de vorige generatie RX8’s tweede werd in de Unbound, een gravelrace in Kansas, zijn de nieuwe modellen qua kleur en grafisch ontwerp geïnspireerd op het landschap van deze Amerikaanse staat.
Shimano RX8

Shimano’s vernieuwde RX8 gravelschoenen in de kleur ‘Burnt Bronze’.

In z’n persbericht over de vernieuwde RX8 claimt Shimano dat dit met 265 gram één van de lichtste offroad-schoenen is in hun assortiment. Dat is niet alleen goed voor de statistieken, maar spaart volgens Shimano ook energie: “Dit lage gewicht levert een aanzienlijke energiebesparing op tijdens de duizenden pedaalomwentelingen die nodig zijn om een hele dag te racen of een meerdaags avontuur te doorstaan.”

Shimano RX8

Shimano RX8

Maar een goede gravelschoen moet natuurlijk méér zijn dan alleen licht. Maar ook dat zit wel goed. Shimano: “De RX8 beschikt over een hielstabilisator, een teenbeschermer, een lichtgewicht carbon composietzool met antislip in het pedaalkanaal, een breed pedaal-contactblok en TPU-noppen bij de hiel en de tenen voor een betere grip tijdens het lopen.”

Het kunstlederen bovenwerk van de Shimano RX8 is gemaakt uit één stuk synthetisch leer. Ten behoeve van de ventilatie is dat voorzien van strategische geplaatste perforaties. De inlegzool heeft een anti-bacteriële behandeling ondergaan, waardoor onaangename geurtjes niet optreden.

De RX8 is leverbaar in de maten 38-50, inclusief breedtematen. De damesmodellen zijn is leverbaar in de maten 36-44. Zowel de nieuwe Burnt Bronze als de Desert-at-Dusk RX8-modellen zijn nu leverbaar voor € 229,00.

Bron: bike.shimano.com

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments