Specialized Recon – ‘The fastest shoe on dirt’, maar dan goedkoper

Eind 2018 introduceerde Specialized de S-Works Recon. Een high-end schoen voor gravel en xc-gebruik. Een schoen die naast licht vooral erg stijf is en… met een prijs van €349,90 erg prijzig. Het aanbod wordt nu uitgebreid met 3 nieuwe versies, waarbij de prijzen beginnen bij € 99,90.

Het ontwerp van de S-Works Recon is nu vertaald naar drie andere modellen, de Recon 3.0, 2.0 en 1.0. Functioneel zijn er uiteraard een aantal wijziging doorgevoerd om tot een wat vriendelijker prijsniveau te komen. In plaats van een titanium borgplaat voor de schoenplaatjes krijgen de drie nieuwe modellen ‘gewoon’ stalen versie mee. Daarnaast blijft het ‘fancy’ Dyneema-materiaal alleen voorbehouden aan de S-Works uitvoering. Geen opzienbarende wijziging, als je het mij vraagt, wel een logische ten aanzien van kostprijs.

De S-Works Recon, zoals geïntroduceerd in november 2018. Niet zwaar, niet slap, niet goedkoop.

Recon 3.0

Net al de S-Works heeft de 3.0 een carbon zool. Aan de buitenzijde is deze geheel omgoten met ‘SlipNot’ rubber en over de gehele lengte voorzien van compacte noppen. En dat zijn er beduidend méér dan op de S-Works versie die juist vrij kaal is op dit vlak. De stijfheidsindex van de S-Works Recon is 13.0. Dat bleek erg stijf te zijn waardoor de voet niet echt afwikkelt bij het lopen. De carbon ‘Stride’ zool bij deze 3.0 laat aan de voorzijde van de voet enige mate van flexibiliteit toe, zodat de voet wel wat kan afwikkelen bij het lopen. Niettemin is ‘ie stijf in de traprichting en krijgt ook nog steeds een stijfheidsindex van 10.0 mee. Bovenop de 3.0 bevinden zich, net als bij het topmodel, één klittenbandsluiting op de neus en twee Boa L6 sluitingen, waarmee je de schoen heel precies rond je voet kunt laten aansluiten.

De Recon 3.0 weegt 355 gram per schoen (maat 42). Ze zijn er in het rood in hele maten vanaf maat 39 tot en met 48. In het zwart zijn er in hele maten vanaf maat 36 tot en met maat 48. De prijs is € 219,90.

Recon 2.0

De 2.0 is met een gewicht van 357 gram per schoen (maat 42) op 2 gram na, net zo licht als de 3.0. Ook hier zien we noppen van Slipnot-rubber over de gehele lengte van de zool. De binnenzool is dan weer niet van carbon, maar van kunststof. Deze zool heeft een stijfheidsindex van 6.0, waardoor het trappen efficiënt moet gaan, maar het lopen wel weer wat soepeler gaat dan bij de duurdere versies. Bovenop zien we een klittenbandverstelling voor de neus en één Boa L6 sluiting die de druk over de gehele wreef verdeeld.

De Recon 2.0 is er in het zwart in hele maten vanaf maat 36 tot en met maat 49; vanaf maat 38 tot en met maat 45,5 zijn er ook halve maten. Bij de rode variant begint de range bij maat 39 en loopt in halve maten op tot en met maat 45,5. Daar boven zijn er nog hele maten leverbaar vanaf maat 46 tot en met 49. De prijs voor beide kleurvarianten is €149,90.

Recon 1.0

De instapper van de Recon-reeks is de 1.0. Deze gebruikt eenzelfde soort zool als de 2.0 en heeft dus eveneens de Slipnot-rubberen noppen en een stijfheidsindex van 6.0. Dit model stelt het zonder Boa-sluitingen. In plaats daarvan zijn er drie klittenbandsluitingen voorzien. Opvallend genoeg is dit wel het lichtste model van de nieuwe drieling; per schoen is het gewicht 331 gram (maat 42). De Recon 1.0 is er zowel in het rood als zwart in hele maten vanaf maat 36 tot en met maat 49 voor een prijs van € 99,90.

Alle modellen zijn per direct beschikbaar.

Bron: www.specialized.com

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments