Specialized Rime 1.0 & 2.0

Voor het trappen en stappen

In het omvangrijke schoenenprogramma van Specialized draait de Rime al enige tijd mee. De robuuste schoen die bedoeld is voor die fietstrips waarbij lopen op grove ondergrond onvermijdelijk is, kreeg onlangs een make-over én een broertje.

Rime 2.0

Rime 2.0 – Zwart

De Rime zoals we hem kenden wordt nu de ‘Rime 2.0’ en volgt nog altijd hetzelfde recept. Het zijn stevige schoenen met een brede Vibram zool die flink wat grip geeft bij het lopen én bij het niet-ingeklikt op je pedalen staan. Intern zijn de zolen voorzien van een nylon-composiet laag die stijfheid geeft om de trapkracht goed op de pedalen over te kunnen brengen.

De schoenen zijn verder uitgevoerd met ‘XPEL’ gaasmateriaal dat de boel luchtig houdt en tegelijkertijd waterafstotend is. Daardoor neemt de schoen minder water op én droogt hij sneller. Bovenop trek je met veters de schoen strak aan en is er een Boa L6 sluiting toegevoegd voor extra zekerheid. De flap met deze Boa sluiting verbergt ook meteen de uiteinden van de veters. De Rime 2.0 is er in het zwart en rood en heeft een verkoopprijs van €159,90.

Rime 2.0 – Rood

Rime 1.0

Naast de Rime 2.0 heeft Specialized nu de ‘Rime 1.0’. Deze is wat eenvoudiger uitgevoerd en volgt in feite de Tahoe op. De 1.0 heeft net als de 2.0 een nylon composiet binnenzool voor het creëren van stijfheid onder je voeten om efficiënt te kunnen trappen. In plaats van Vibram zolen zijn de 1.0’s echter uitgevoerd met de zogeheten ‘SlipNot’ rubber zolen. Verdere stroomlijning ten opzichte van de 2.0 zijn er te vinden in de klittenbandsluiting óver de veters. De 1.0’s zijn door het XPEL gaasmateriaal evenzo waterafstotend en sneldrogend als de duurdere familieleden. De Rime 1.0 is verkrijgbaar voor €99,90 in het zwart en rood.

Rime 1.0 – Zwart

Bron: www.specialized.com

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments