5 april: Hel van Groesbeek 2020 – Inschrijving vanaf 20:00 uur

Wees er bij!

De Hel van Groesbeek is inmiddels een klassieker. Voor menig biker staat het prachtige decor ten zuiden van Nijmegen garant voor een mooie, maar zware marathon.
Dit jaar vindt de Hel plaats op 5 april over een afstand van 70 of 105 kilometer. Voor KNWU-licentiehouders is de Hel dit jaar het Nederlands Kampioenschap marathon. Je kan echter ook zónder licentie afzien tijdens de Hel.

De lengte van het parcours wijkt niet af van voorgaande jaren: 35 kilometer. Je rijdt die ronde dus twee of drie keer om tot respectievelijk 70 kilometer voor de halve of 105 kilometer voor de hele marathonlengte te komen. Start en finish zijn de komende editie niet meer op de bekende crossbaan: de organisatie heeft het voor elkaar gekregen om deze plaats te laten vinden óp de Zevenheuvelenweg. Deze weg ligt in het gebied waaraan het evenement zijn naam dankt: de hel!

Parkeren kan dicht bij start en finish en voor de toeschouwers zijn de mooiste delen van het parcours op loopafstand van het festivalterrein. Dit zijn de delen waar in 1991 de Grundig World Cup plaats vond! Overnachten kan náást het festivalterrein op camping Nederrijkswald.

NK Marathon voor licentiehouders

De komende editie is meteen het KNWU Nederlands Kampioenschap marathon voor wedstrijdrijders met licentie. De dames rijden twee keer de ronde van 35 kilometer. De heren gaan op pad voor drie rondes om zodoende over 105 kilometer uit te maken wie zich Nederlands Kampioen marathon mag noemen.

KNWU Licentiehouders kunnen zich <b inschrijven op www.helvangroesbeek.nl.

Let op: heb je alleen een basislidmaatschap van de KNWU dan rij je de Hel van Groesbeek als funklasser mee bij de wedstrijd voor niet-licentiehouders.

Niet-licentiehouders

Je hoeft echter géén wedstrijdlicentie te hebben om de Hel in volle glorie te ervaren. Uiteraard doe je zonder licentie niet mee aan het NK, maar de lengte en zwaarte van de wedstrijd zijn er niet minder door. De inschrijving voor niet-licentiehouders opent vanavond, 27 december om 20.00 uur. Er zijn slechts beperkte plaatsen beschikbaar, dus wacht niet te lang met inschrijven! Inschrijven doe je via deze link.

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments