Stoneman Arduenna: officiële opening verzet naar 3 juli

De route van de Belgische Stoneman, officieel Stoneman Arduenna genoemd, zou op 6 juni door bedenker van dit ‘toerbikeconcept’, oud-marathonprof Roland Stauder, geopend worden. Maar toen was er ineens corona en gingen de grenzen op slot.

Nu de anti-coronamaatregelen versoepeld worden, gaat het er dan toch van komen: vanaf 3 juli kan je de Stoneman Arduenna officieel gaan rijden.

Stoneman Arduenna België

Het had op 4 juni een groot feest had moeten, de opening van de Stoneman Arduenna, met aanwezigheid van Stoneman-bedenker Roland Stauder en alle vrijwilligers die zich ingezet hebben om de 176 kilometer lange route rijklaar te maken en uit te pijlen. Maar corona stak een stok tussen de spaken en de route bleef dicht. Nu grenzen weer open en toeristen weer welkom zijn, komt er toch een opening: vanaf 3 juli kan de Stoneman Arduenna officieel gereden worden.

Een knallende openingsceremonie gaat het trouwens niet worden. Corona is immers nog steeds niet overwonnen. Stauder – lees hier het interview dat we met hem hadden – blijft daarom thuis in Zuid-Tirol. Maar feest of geen feest, je kunt de route vanaf 3 juli dus gewoon gaan rijden.

Het Stoneman-concept

Het Stoneman-concept is iets bijzonders. Het is géén traditionele marathon die je slechts een keer per jaar kunt rijden, maar een ‘toerbike-concept’. Vanaf de opening (en volgend jaar vanaf juni) tot en met september kun je hem op ieder moment rijden. Je koopt een deelname pakket dat onder andere een routekaart bevat en een startkaart. Op de verschillende start- en stempelplaatsen langs de route kan je deze kaart laten perforeren. En afhankelijk het aantal dagen dat je er over deed, verdien je met die volledig geperforeerde kaart een door Stauder zelfgemaakte Stoneman-trofee in goud, zilver of brons. De steen die in de trofee verwerkt is, komt uit de bergen waar je kilometer over af hebt gelegd.

De Stoneman-Arduenna is 176 kilometer lang en heeft 3.400 hoogtemeters. Je kan de route in één, twee of drie dagen afleggen.

Toerbike concept: je bepaald zelf hoe snel je de route aflegt.

Kijk voor meer info op de website van Stoneman Arduenna: www.stoneman-arduenna.com

Foto’s: Dennis Stratmann

Geplaatst in Nieuws, Trails & Travel en getagd met , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments