The Blast – Epic Enduro weekends

Je kent dat wel, ga je met een stel vrienden lekker op vakantie, lang weekendje weg met als algemene afspraak ‘lekker toeren’. Zul je altijd zien: zit er altijd weer eentje tussen die toch de trein van een uur geleden meent te moeten halen of die het gewoon niet kan laten ook in de vakantie te racen.

Maar ja, eigenlijk is hard rijden ook wel erg leuk en voegt het toe aan de uitdaging, zeker als je daarbij ook nog eens rijdt over fantastische singletracks.

Mountainbikevakantie-organisator ‘Ride with the Locals’ heeft de oplossing: The Blast!

The Blast is een mix, een cross-country/all-mountain toertocht met een race-element in een lang weekend van 2,5 dag. Voor 2012 staan 4 Blasts gepland waarbij je over mooie regionale trails rijdt met onderweg een aantal ‘Special Stages’ die je individueel tegen de klok rijdt. Zoiets als bij de WRC autorally. De stages zijn enkele kilometers lang en gaan zowel omhoog als omlaag. Op sommige locaties wordt er ook gebruik gemaakt van stoeltjesliften.

Als je tegen de tijd rijdt, wil je natuurlijk ook weten wie de snelste is. Alle tijden van het hele weekend worden opgeteld en de winnaar mag zich ‘King of the Blast’ noemen!

In 2012 worden er 4 Blasts georganiseerd op diverse locaties. Blast #1 zal plaats vinden in het paasweekend van 5 tot en met 8 april in de Belgische Ardennen. De locaties van de volgende Blasts zijn nog ‘geheim’, aldus de website en worden een voor een bekend gemaakt via de website. De deelname is beperkt, dus als je met je vriendengroepje mee wilt doen, moet je er snel bij zijn!

De inschrijving voor The Blast #1 in the Belgische Ardennen start op 2 Januari 2012 om 9:00 uur.

Meer informatie: www.ridewiththelocals.com/theblast

JB

Geplaatst in Nieuws.
Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
oudste
nieuwste populairste
Inline Feedbacks
View all comments
Mark
Editor
Mark
12 jaren geleden

Leuk concept. Hopelijk iets meer informatie op 2 jan.

Mark
Editor
Mark
12 jaren geleden

even her en der doorgeklikt op de site: http://www.ridewiththelocals.com/2011/12/the-blast-1/

350 euro.

Tjeerd
Tjeerd
12 jaren geleden

Damm weer iets om over na te denken. Vrees dat 2012 een jaar van keuzes gaat worden. Er staat inmiddels al heel veel op de agenda.