Time Speciale – Speciaal voor de enduristen op zoek naar meer bite

Ze fietsen al een tijdje (…) mee; de Fransozen van Time. Naast racefietsen zijn ze bij mountainbikers vooral bekend om hun pedalen. De Atac-bindingen zijn bij velen geliefd omwille van eenvoud, de hoeveelheid vrije slag die ze hebben, de werking in de meest smerige omstandigheden en, bij de duurdere modellen, omwille van duurzaamheid.

Ze voeren al enige tijd de MX lijn; een serie pedalen met het befaamde Atac systeem én een vergrootte kooi voor méér ondersteuning, ook wanneer je niet ingeklikt bent. Tijdens de Roc d’Azur die deze week wordt gehouden aan de Franse zuidkust onthulde Time een nieuwe troef voor de enduristen onder ons die graag nóg meer ondersteuning willen; de Speciale.

In tegenstelling tot de MX is de kooi bij de Speciale niet in kunststof maar in aluminium uitgevoerd. Daarnaast is deze voorzien van stalen pinnen voor extra bite in je schoenzool (én schenen…). Ten opzichte van de MX heeft de Speciale vooral een langere kooi. De kooi draait met kogellagers rond de as die hol is uitgevoerd om het gewicht enigszins binnen de perken te houden. Het pedaal zou 202 gram wegen (404 voor een set), waarmee ze slechts 10 gram zwaarder zijn per set dan de goedkoopste MX (MX2: 394 gram per set).

De Speciale is verkrijgbaar in ano rood, blauw en donker grijs. Time vermeldt trots dat ze in Frankrijk zijn gemaakt. Dat komt echter wel tegen een prijs. Die is namelijk ook Speciale: €275,-

Bron: www.time-sport.com

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments