Trailfund voor mountainbikeroutes Zuidlaren, Spaarnwoude en IJsselland

NTFU en Bosch eBike Systems geven financiële steun aan routes

De vijfde ronde van het NTFU Bosch eBike Systems Trailfund gaat naar drie trailcrews die materiaal nodig hebben om de mountainbikeroutes te onderhouden. De mountainbikeroutes van Zuidlaren, Spaarnwoude en IJsselland kregen dit keer een financieel steuntje in de rug om onder meer kuilen te dichten en hout te kunnen aanschaffen om wallrides en vlonders te vernieuwen.
NTFU Bosch Trailfund mtb-route mountainbikeroute Zuidlaren IJsselland Spaarnwoude

Wat is het Trailfund van NTFU en Bosch eBike Systems?

De NTFU en Bosch eBike Systems hebben sinds 2022 de handen ineengeslagen om diverse groepen vrijwilligers die zich inspannen voor mountainbikeroutes financieel een duwtje in de rug te geven. Of dat nu gaat om een nieuw aan te leggen route of onderhoud; met een goed onderbouwd verhaal maak je kans op een bijdrage uit het Trailfund. Met deze bijdragen werden al eerder viertien mountainbikeroutes voorzien van een upgrade.

Bij deze vijfde ronde boog mountainbikekampioen Jeroen van Eck zich samen met Bosch eBike Systems en de NTFU over de aanvragen. Hij reed in april door heel Nederland om zoveel als mogelijk routes te bezoeken én te rijden. Jeroen licht toe:

“Het was erg waardevol om als gebruiker van de routes te horen hoe het er achter de schermen bij de trailcrews aan toe gaat. Tijdens mijn tour, die samenviel met een periode van veel regen, besefte ik hoe snel je geneigd bent om om plassen heen te rijden, stukken af te snijden of toch de route op te gaan. Je denkt er als gebruiker niet bij na wat de gevolgen zijn voor de trailcrews. Regen en modder versnellen slijtage, waardoor de vrijwilligers harder moeten werken. Tijdens mijn tour sprak ik veel vrijwilligers en dat veranderde mijn kijk op de gevolgen van het rijden van routes bij slecht weer. Initiatieven zoals het Trailfund zijn dan ook erg waardevol en hebben echt impact.”

Mountainbikeroute IJsselland: brug en vlonder vervangen

De Owsome Bikers moeten op hun IJssellandroute de vlonders en bruggen vervangen. Met de bijdrage uit de vijfde ronde van het Trailfund gaan ze de oude planken en leggers vervangen voor nieuw hout. Daarmee houden ze de route veilig en blijft het afwateringskanaal intact.

Mountainbikeroute Zuidlaren: van kuilenpad naar flowtrail

Dankzij de ondersteuning vanuit het Trailfund kunnen de vrijwilligers van FTC de Dobberieders de handen uit de mouwen steken om de mountainbikeroute Zuidlaren weer in een goede ‘flow’ te brengen. Daar hebben ze vooral een flinke berg zand bij nodig, om alle kuilen te dichten. Dat geeft jou als mountainbiker een grotere ‘funfactor’ en het is ook nog eens een stuk veiliger.

NTFU Bosch Trailfund mtb-route mountainbikeroute Zuidlaren

Mountainbikeroute Spaarnwoude: wallride vervangen

De wallride op de route Spaarnwoude heeft z’n beste tijd gehad. De trailcrew gaat deze ’technical trail feature’ afbreken en met een bijdrage uit het Trailfund komt er een toffe nieuwe uitdaging voor in de plaats.

NTFU Bosch Trailfund mtb-route mountainbikeroute Spaarnwoude

Inschrijving voor NTFU Bosch eBike Systems Trailfund najaar 2024

Via ntfu.nl kunnen groepen zich aanmelden wanneer zij een financieel ruggensteuntje kunnen gebruiken om een mountainbikeroute willen aanleggen, verbeteren of onderhouden. Bij de aanvraag moet duidelijk zijn wat men precies wil aanleggen, bouwen of onderhouden. Aanmeldingen dienen ook binnen een realistische termijn haalbaar te zijn, zodat mountainbikers vlot kunnen profiteren van de Trailfund. De inschrijving voor de zesde ronde van de Trailfund voor 2024 sluit op 15 november 2024.

Bron en meer info: ntfu.nl

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments