Trek moderniseert fatbike Farley

Terug in z’n niche, maar voor 2023 tóch vernieuwd

Een paar jaar geleden bood zowat elk fietsmerk een fatbike aan. Maar de hype van de extreme dikbanders was slechts van korte duur en de fatbike werd weer wat het was: een niche. Maar niche of niet; voor fietsmerk Trek is de fatbike Farley een vaste waarde. Voor 2023 hebben ze de aluminium versie vernieuwd qua geometrie en voorzien van talloze montagemogelijkheden voor wat-dan-ook.

De huidige (of nu dus vorige) Farley van Trek bestaat al sinds modeljaar 2016 in ongewijzigde vorm. Daar komt nu met een nieuw aluminium frame verandering. De carbon versie blijft vooralsnog ongewijzigd. Wat ook ongewijzigd blijft bij deze nieuwe aluminium Farley is dat deze rolt op 27.5 x 4.5 inch banden en ook geschikt is voor 26 x 5.0 inch exemplaren.

Trek 2023 Farley Fatbike

De reach van het frame is iets vergroot en de zitbuis iets rechter gezet. Voor verbeterd stuurgedrag is de sprong van de nieuwe carbon voorvork verkort, in combinatie met korte stuurpen en breder stuur, zoals tegenwoordig gemeengoed is. Verder is de nieuwe Farley alleen nog geschikt voor aandrijvingen met één kettingblad vooraan; een voorderailleur kun je niet meer monteren. Achteraan het frame is de rechter pat nu een UDH-exemplaar en daarmee dus compatibel met dat wat komen gaat (van Sram).

Méér montagemogelijkheden

Rondom is de 2023 Farley voorzien van veel meer montagemogelijkheden; Trek zet deze fatbike nu nog meer neer als meerdaagse avonturenbike voor extreme omstandigheden. Zo vindt je overal op het frame montagepunten, waarbij die in de voordriehoek extra interessant zijn. Hier kan namelijk een voor het frame specifiek gemaakte frametas in, die je dus zónder riemen in de voordriehoek van het frame kunt bevestigen. Oók de carbon voorvork heeft nu montagepunten. Trek heeft voor de Farley fatbike nu ook zelf een uitgebreid pakket aan accessoires. Van dragers en tassen tot brede spatborden.

Trek Farley 2023 aluminium fatbike

Het frame heeft nu op de zitbuis, bovenbuis en onderbuis talloze montageposities.

Achterop het frame zijn stevige nokken op het frame gelast.

En ook op de carbon voorvork zijn er diverse punten waarop je van alles kunt monteren, inclusief een bagagedrager die boven het voorwiel hangt.

Trek Farley 2023 Fatbike

En dankzij al die montageposities is de 2023 Farley een pakezel als nooit te voren.

Eén model en los frame

Omdat de markt voor fatbikes in Nederland en België toch wel flink beperkt is, levert Trek de 2023 Farley alleen in de vorm van de Farley 5 voor € 2.299. Deze is afgemonteerd met een 10-speed Microshift-aandrijving met een 11-48t cassette en een FSA Comet-crankset. De remmen zijn Sram Level-exemplaren. De wielen bestaan uit Bontrager-naven met afgedichte cartridge lagers en het Rapid Drive 108-vrijloop, waar omheen SunRingle Mulefut 80 SL-velgen zijn gespaakt. Rondom zijn Bontrager Gnarwhal Team Issue 27.5 x 4.5 inch banden gemonteerd.

Zelf een aluminium Farley opbouwen kan ook; je koopt het 2023 -frame inclusief carbon voorvork voor € 1.499. De complete carbon Farley blijft voor € 3.799 ongewijzigd in het programma, een los carbon Farley-frame kost € 2.799.

Bron en meer info: www.trekbikes.com

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments