9, 10 en 11 juni: Gravel Valley Ommen

“Het grootste gravelfestival ooit”

Op 9, 10 en 11 juni 2023 vindt in het Overijsselse Ommen Gravel Valley plaats. Naar eigen zeggen “het grootste gravelfestival ooit”. Verspreid over drie dagen kun je meerdere gravelroutes afleggen, in wedstrijdvorm of zonder tijdsdruk. De inschrijving is inmiddels geopend.

Gravel Valley – Gravelevenement Ommen 2023

Het begint met ambitie: mede-organisator en koersdirecteur Piet van der Velde geeft in het persbericht van Gravel Valley aan dat sommigen hun festival voor gravelbikes al de Zwarte Cross van de gravel scene wordt genoemd. Veel van de ingrediënten zijn aanwezig, zoals een tentenkamp, eten, drinken, muziek… maar géén crossmotoren. Het is dan ook een gravelevenement, maar net als bij de originele Zwarte Cross doet er niet zo toe waarop je deelneemt. Het zwaartepunt zal natuurlijk wel bij gravelbikes liggen.

Dat je in het oosten van het land erg goed kunt gravelbiken ontdekten we al eerder. Maar ook iets ten noorden van de Achterhoek zijn er talloze mogelijkheden. En tijdens het Gravel Valley gravelevenement zul je dan ook de regio rondom Ommen flink verkennen. Verspreid over drie dagen kun je vanaf het festivalterrein diverse gravelritten maken. Er zijn diverse routes uitgezet die door vier plaatselijke regio’s lopen, die onderling verbonden zijn door gravelwegen door het Vechtdal. Elke dag zijn er twee routes van 50 kilometer uitgezet, waarbij het Gravel Valley-festivalterrein het centrum is van een soort klaverblad aan gravelroutes.

Gravel Valley: etappekoers zónder startschot maar met leiderstrui

De gravelroutes rijdt je op basis van een gpx-bestand, dat twee weken vóór het evenement aan de deelnemers wordt uitgereikt. Je rijdt de routes overigens mét een rugnummer. “Het evenement biedt de beste driedaagse etappekoers zonder startschot, maar met een leiderstrui”,  zo lezen we in het persbericht. Wat het wedstrijdformaat exact inhoudt, is nog niet heel erg duidelijk. Maar er wordt een gele, groene én bolletjestrui uitgereikt. Daarnaast maakt elke deelnemer kans op allerlei prijzen. Van accessoires van Lezyne en een pakket sportvoeding tot een Cube-gravelbike.

Op het festivalterrein is volop vertier en, zo meldt de organisatie, daarmee is Gravel Valley óók leuk voor partners die niet fietsen. Er is elke dag ontbijt, lunch en diner beschikbaar, waarbij er naast vlees óók vegan, vegetarisch, lactosevrij en glutenvrij gegeten kan worden. Daarnaast is een technisch team om je gravelbike op orde te houden en een bewaakte fietsenstalling. Uiteraard ontbreekt het niet aan muziek die op vrijdag en zaterdag tot 23:00 uur doorgaat.

Gravel Valley – Gravelevenement Ommen 2023

Inschrijving geopend

De inschrijving voor Gravel Valley op 9, 10 en 11 juni 2023 is inmiddels geopend. Daarbij kun je uiteraard kiezen voor een weekend-ticket, maar óók kun je een dagticket kopen. Een weekend-ticket kost € 150 voor fietsende deelnemers. Niet-fietsende partners kunnen het hele weekend aan het Gravel Valley-festival deelnemer voor € 85. Dagtickets kosten € 75.

Kijk voor meer informatie op: www.gravelvalley.nl

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments