Val di Sole – 4X finals

De 4-cross op zaterdagavond beloofde een spannende te worden. Tomas Slavik had de snelste qualificatietijd voor Johannes Fischbach en Jared Graves en ook de rest van het veld was enigzins door elkaar geschud. Grote afwezigen waren Michael Prokop en Roger Rinderknecht die op een BMX testevenement voor de Olympische Spelen in Londen waren. Grote verrassing was wel Rafa Alvarez, de Spanjaard die warme gevoelens heeft bij de baan in Val di Sole, waar hij in 2008 wereldkampioen werd.

Slavik wist in de finale zijn concurrenten voor te blijven door een slimme move op Jared Graves, die daarna ook nog een buiteling maakte in de rockgarden. Enigzins aangeslagen stond hij wat later op het podium, Slavik des te blijer!

Bij de dames had Anneke Beerten de snelste qualificatietijd en was ze de enige die de pro-line sprong. Voor de races hoefde ze alleen maar cool te blijven en solide races te rijden. Het blijft echter 4X, dus niets zo onvoorspelbaar als de uitslag. Gelukkig voor haar waren de races een redelijke ‘walk in the park’ en wist ze de eindoverwinning en de dagoverwinning te behalen.


Electric view… net voordat de finales begonnen.


Iemand had vorige week een aantal vrachtwagens grind gevonden en besloten dat het prima op de 4X uitgestrooid kon worden.


Het geeft wel speciale beelden!


De eerste bocht overleven, dat is waar het parcours in Val di Sole om draait!


Tomas Slavik in een van de eerdere heats en winnaar van de wedstrijd.


En dat is podium nummer… euh, hoeveel Anneke?

En nog wat andere sense en nonsense:


Warp speed door de eerste bocht, that’s the way to do it…


Als dame een beetje de landing van de pro-sectie aantikken is niet erg… als je em springt en op je fiets blijft zitten, kun je bij de mannen mee gaan doen!

Er komt een nieuwe discipline aan: tandem 4X!


Team 2 meldt zich!


En team 3!


(Zie mijn post van drie dagen geleden) Hij kent zeker wel ne wheelie!


Scott Boom-ont, ondanks goede style toch geen geweldige klassering door te behouden rijden…


Ondanks slechts een 4e plaats, blijft Graves the man to beat. De eindoverwinning van de World Cup is slechts een schrale troost, hij kwam om te winnen. “It matters in two weeks time, Jared…”

Tekst & foto’s: Coen de Jongh

Geplaatst in Nieuws, Specials.
guest
1 Comment
oudste
nieuwste populairste
Inline Feedbacks
View all comments
trackback
rochii elegante online
9 jaren geleden

… [Trackback]…

[…] Read More: velozine.nl/2011/08/21/val-di-sole-4x-finals/ […]…