Val di Sole – XC

Met een triple evenement als hier in Val di Sole (XC, DH en 4X) zit de zaterdag meestal volgepakt met cross country races overdag en wat 4X ’s avonds. Voor Italianen is dat blijkbaar niet druk genoeg, dus besloten ze om er een wat voller programma van de maken. Om 9 uur mochten de U23 heren aantreden, 11.15 de Elite dames, zometeen om 14.00 uur de Elite heren, dan nog de U23 dames om 16.30 terwijl ondertussen de 4X-ers mogen gaan trainen voor hun finale om 19.00 uur…

Enfin, de dames race is alvast gewonnen door Catherine Pedrel. Van de Nederlandsen was Anne Terpstra de eerste op een 33e plaats.

De herenrace leverde een verwachte winnaar: Jaro Kulhavy, die de laatste races oppermachtig lijkt te zijn. Ditmaal moest ie wel op de meet afrekenen met Nino Schurter. De team- en landgenoot daarvan, Florian Vogel eindigde op plek 3. Daarmee zijn de Zwitsers meer dan klaar voor het WK in hun eigen land (Champery) over twee weken!

Tien meter na de start was het al BAM voor Rudi van Houts, hard tegen de grond, met als resultaat dat het hele peleton voorbij kwam en ie daarna in de verzorging ook nog eens zijn stuur kon rechtzetten. Ondanks dat toch een hele verdienstelijke 30e plaats gehaald, al hoopte ‘ie natuurlijk op (veel) meer.


Florian Vogel trok lange tijd op kop door, maar moest uiteindelijk Nino en Jaroslav laten gaan.


Henk Jaap Moorlag, net 21 jaar en al met de groten meerijden. Een 16e plaats belooft veel voor de toekomst!


Met zulke lange benen is het ook niet helemaal eerlijk om dat kleintje uit Zwitserland eruit te sprinten he…


“Hallo, wie ben je en kun je een mopje vertellen…?!”

Tekst & foto’s: Coen de Jongh

Geplaatst in Nieuws, Specials.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments