Velozine Rewind: 30 jaar SR Suntour

Wie jarig is, viert dat. Dat geldt ook voor bedrijven. In competitieve markten overeind blijven is al lastig genoeg, dus een 30-jarig jubileum laat je dan ook niet onopgemerkt voorbij gaan. Voor SR Suntour reden om een uitgebreide documentaire te maken.

SR Suntour zal bij de meesten onder ons misschien niet direct de warmste gevoelens geven. Het merk begon eind jaren ’80 van de vorige eeuw als kleine speler met aftermarket fietsonderdelen. In de bike boom van de jaren ’90 werden ze snel groter. Haar cranksets vonden vooral hun weg naar het instap- en middensegment in de fietsenbranche. Vanaf de jaren ’00 volgende de geveerde voorvorken, achterdempers, en verende zadelpennen.

Ze maken echter ook high-end spul en draaien ze hun handen niet om voor nieuwe technieken en applicaties. Zo waren ze al vroeg overtuigd van gearbox-aandrijvingen voor mountainbikes, zo haalden we onlangs ook al aan. Daarnaast is de technologisch diepgang van de eigen geveerde producten ook toegenomen. Vaak (nog) onderbelicht, want onbekend maakt onbemind. Ik zeg bewust ‘eigen geveerde producten’; het is een publiek geheim dat SR Suntour lange tijd de productiepartner was voor Marzocchi. Na het verbreken van die samenwerking, wierp de Taiwanese firma zich op als productiepartner en investeerder in een bedrijf van ex-Marzocchi werknemers: DVO Suspension.

Inmiddels kan het bedrijf dus terugkijken op 30 jaar historie en ze doen dat met een langspeelplaatvideo. In de ruim anderhalf uur durende documentaire wordt een kijk in de keuken gegeven en wordt er volop ingegaan op de verbintenis met het het racen.

Bron: www.srsuntour-cycling.com

Geplaatst in Nieuws, Velozine Rewind en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments