Video | Parcours preview Wereldkampioenschap Downhill 2023

Zaterdag 5 augustus: finale WK Downhill elite vrouwen en heren live te volgen

Het super world championship cycling 2023 met de meeste disciplines ooit gecombineerd in één WK is inmiddels op gang getrokken. Het WK Downhill wordt verreden op het legendarische parcours in de Nevis-bergketen nabij Fort William. Op vrijdag 4 augustus vindt de downhillfinale bij de junior mannen en vrouwen plaats. Zaterdag 5 augustus is het de beurt aan de elite vrouwen en heren. We kijken alvast eventjes vooruit naar het parcours vanaf de helmen van Luke Meier-Smith en Vali Höll.

Wereldkampioenschap Downhill 2023 – Fort William – World Championships Downhill Track Map

Parcours preview downhilltrack WK Downhill 2023, Fort William

Ruig en snel, dat blijven toch de steekwoorden voor het inmiddels legendarische downhillparcours in Fort William. Dit jaar is het de plek waar de titelstrijd voor de regenboogkleuren plaats vindt, als onderdeel van het ‘Super World Championships Cycling 2023’, zoals de UCI het noemt. Nooit eerder waren zoveel fietsdisciplines ondergebracht in één evenement, laat staan een wereldkampioenschap.

Luke Meier-Smith en Vali Höll nemen je alvast mee over het parcours, waar vrijdag 4 en zaterdag 5 augustus het wereldkampioenschap downhill verreden wordt in typische Schotse omstandigheden.

WK Downhill 2023 junioren en elite te volgen via livestream

Vandaag, vrijdag 4 augustus rijden de junior mannen en vrouwen hier hun wedstrijd van 15:30 tot 18:30 uur. Zaterdag 5 augustus is het tussen 13:15 en 15:00 uur de beurt aan de elite vrouwen. Tussen 15:00 en 18:20 uur rijden de elite heren hun downhillwedstrijd tijdens dit wereldkampioenschap 2023. Helaas zijn er géén publieke televisiezenders die het óók uitzenden. Als je een GCN+, Eurosport of Discovery Plus-abonnnement hebt, kun je het integraal volgen via de livestream, of later terugkijken.

Kijk hier voor een volledig overzicht van alle uitzendingen van de mountainbike-, bmx- en trials-wedstrijden vanaf het wereldkampioenschap 2023.

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , .
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments