Video | Parcours preview Wereldkampioenschap crosscountry 2023

Deze week vind in Schotland het Super-WK plaats met diverse wielerdisciplines. Naast wegwedstrijden worden er bij BMX- en mountainbikewedstrijden truitjes met regenboogkleuren uitgedeeld. Komende donderdag 10 augustus wordt de Short Track (XCC) verreden. Op vrijdag 11 augustus en zaterdag 12 augustus volgen de crosscountrywedstrijden (XCO). Gebeurt dat op een wereldkampioenschap-waardig parcours? We kijken alvast eventjes vooruit.

Terwijl de wielrendisciplines zich in en rondom Glasgow afspelen, werd er afgelopen weekend al bergaf gereden in Fort William. De crosscountry-disciplines vinden op hun beurt plaats in Glentress in de Tweed Valley. Morgen wordt er voor de derde keer een wereldkampioenschap Short Track (XCC) gehouden. Dat gebeurt op een verkort rondje op het parcours waar ook zaterdag 12 augustus de crosscountrywedstrijd (XCO) wordt verreden.

Parcours preview Wereldkampioenschap Crosscountry 2023 Glentress, Schotland

Eigenlijk is een WK best een raar gegeven. Immers; je kan het hele jaar aan de leiding staan in de Wereldbeker en een slechte dag hebben op het wereldkampioenschap. Ben je dan niet de beste mountainbiker? Aan de andere kant brengt zo’n wereldkampioenschap altijd weer andere spanningen met zich mee. En ook daar ‘moet je maar tegen kunnen’ als complete renner, schijnbaar. Het kwam ook wel eens voor dat het parcours voor het WK niet echt een goede afspiegeling vormt van de overige wedstrijden. Bij dit kampioenschap is daar beslist geen sprake van. Want het parcours van het 2023 wereldkampioenschap mountainbike crosscountry in Glentress in de Tweed Valley, is niet voor de poes. Scotty Laughland laat je in detail zien waar de dames en heren zich de komende dagen helemaal het apelazerus mogen trappen:

En hoe dat parcours er uitziet vanaf het stuur op tempo zie je hier:

WK XCC en XCO 2023 U23 en Elite heren en vrouwen te volgen via livestream

Donderdag 10 augustus begint de Short Track-wedstrijd (XCC) voor Elite heren om 18:15 uur. De Elite vrouwen starten om 19:30 uur. Op vrijdag 11 augustus rijden de U23 heren en dames hun crosscountrywedtrijd (XCO) om respectievelijk 12:30 en 16:30 uur. Tot slot wordt het Wereldkampioenschap Mountainbike crosscountry 2023 bij de Elite vrouwen beslecht om 12:30 uur. De Elite heren rijden hun wedstrijd om 16:30 uur.

Het Belgische Sporza heeft het WK XCO Elite vrouwen en heren op het uitzendschema staan voor z’n publieke zender VRT 1. De overige wedstrijden zijn enkel via livestream van GCN+, Eurosport of Discovery Plus-integraal te volgen via de livestream, of later terugkijken.

Kijk hier voor een volledig overzicht van alle uitzendingen van de mountainbike-, bmx- en trials-wedstrijden vanaf het wereldkampioenschap 2023.

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments