Video | Parcours previews World Cup Andorra

Crosscountry- en downhillparcoursverkenning

Vandaag wordt om 17:15 uur het startsein gegeven voor de crosscountry short track (XCC) wedstrijden bij de wereldbeker in Pal Arinsal, Andorra. Zaterdag volgt de downhillfinale (DHI) en zondag de crosscountrywedstrijd (XCO). De parcoursen liggen op relatief grote hoogte. Naast technische uitdagingen betekent dat ook zuurstofschuld… en dat maakt het rijden over de al lastige parcours er niet makkelijker op. Hoe de parcoursen er bij liggen na de forse regenval van de afgelopen week? We bekijken het aan de hand van videos van Puck Pieterse en Jackson Goldstone.

Parcours preview UCI Mountain Bike World Cup downhill, Andorra

Het voordeel van grote hoogte is een mooi uitzicht. Maar daar zullen weinig downhillers écht oog voor hebben. Het downhillparcours van de wereldbeker in Pal Arinsal, Andorra, is een mix van snel, technische en steil. Het uitzicht is gratis, maar de zuurstofschuld evenzo. Hoe dat uitpakt? Jackons ‘I don’t know where I’m going here’ Goldstone laat het je zien:

Parcours preview UCI Mountain Bike World Cup crosscountry, Andorra

Downhillers zijn na een paar minuutjes wel klaar met de inspanning (…). Voor de deelnemers aan de crosscountry zal de zuurstofschuld wat grotere invloed hebben. En niet alleen door de grote hoogte, ook de steilte van het parcours van de vierde wereldbeker van 2023 in Andorra zal men voelen in elke vezel van het lijf. Puck neemtje mee en geeft tekst en uitleg:

Livestreams én TV-uitzendingen

Kijk voor een overzicht van de uitzendingen via livestreams én televisie in ons overzicht dat we eerdere deze week voor je maakte.

Bron: ucimtbworldseries.com

Geplaatst in Specials en getagd met , , , , .
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments