Video | Parcours previews WK mountainbike 2022 Les Gets

Vanaf woensdag 24 tot en met zondag 28 augustus wordt gestreden om de felbegeerde witte trui met de regenboog kleuren bij het Wereldkampioenschap mountainbike 2022. Dat vindt dit jaar plaats in het Franse Les Gets, waar in 2019 en 2021 ook al een ronde van de wereldbeker plaats vond. Op zaterdag wordt de downhillwedstrijd verreden door de dames en heren elite. Op zondag is het de beurt aan de dames en heren elite bij de crosscountry. We kijken alvast vooruit naar de parcoursen voor de downhill- en crosscountrywedstrijden.

Wereld kampioenschap mountainbike 2022 – WK MTB Les Gets Frankrijk

Het WK mountainbike 2022 volgen is een uitdaging

En met volgen bedoel ik niet de rijders/rijdsters op het parcours. Ik weet namelijk niet hoe fit jij bent. Voor mezelf weet ik het antwoord wel. Ik ben beter in… commentaar geven. En daarover gesproken: de stem van Rob Warner zul je waarschijnlijk moeten missen. Want ook al heeft Red Bull wél uitzendrechten, ze mogen in veel landen – waaronder Nederland en België – niet uitzenden. EuroSport zendt veel uit, maar helaas alleen via hun betaalkanalen. Enkele samenvattingen zijn wél op de televisie gratis te bekijken. De NOS zendt de crosscountrywedstrijden zondag uit via livestreams. Voor een volledig overzicht van de televisie- en livestreamuitzendingen hebben we hier alles op een rijtje gezet. Heb je nog andere kijkopties gevonden, laat het ons en iedereen weten via een reactie onder dit artikel of op Facebook.

Parcours previews

Les Gets is géén onbekende voor mountainbikers. In 2019 en 2021 waren er al eens wereldbekers, maar in 2004 was er ook al eens een wereldkampioenschap! En daar hebben enkele van onze redactieleden nog bijzondere herinneringen aan. Meer specifiek aan het live mogen aanschouwen van de back-flip van ene Cedric Gracia, tijdens – jawel – zijn four-cross-wedstrijd.

Helaas moeten we het dit jaar zonder een four-cross-kampioenschap stellen. Waarom de UCI dat wedstrijdformat óóit heeft afgestoten, blijft een groot raadsel. Er wordt gelukkig wel onverminderd hard gereden bij de crosscountry en de downhill. En de parcours in Les Gets zijn niet minder dan Wereldkampioen-waardig.

De Engelsman David List stuurt en stuitert alvast voor je over het crosscountry parcours:

Laurie Greenland toont je de stoffige staat van het downhillparcours:

Officiële website van het WK: www.lesgets2022.com

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments