Vittoria 2024: populaire xc-band Mezcal vernieuwd en Peyote geheel nieuw

Behalve nieuwe profielen ook nieuwe karkassen en compounds

Vittoria heeft z’n assortiment xc-banden uitgebreid met de nieuwe Peyote, een band met een ondiep profiel die is ontworpen voor harde en gladde ondergronden. Daarnaast is de constructie van de populaire xc-band Mezcal op een flink aantal punten veranderd om de grip, duurzaamheid, rolweerstand en souplesse te verbeteren. Zowel de nieuwe Peyote als de vernieuwde Mezcal krijgen in deze nieuwe constructie de toevoeging ‘XC Race’.

Nieuw voor 2024: Vittoria Peyote XC Race.

Nieuw: Vittoria Peyote XC Race

Eerst maar even de nieuwe Vittoria Peyote XC Race, Met z’n ondiepe maar zeker niet afwezig profiel valt deze band tussen de populaire Mezcal en de extreem minimalistische Terreno in. De Peyote XC Race komt voorlopig uitsluitend in 29 x 2.4 inch, alhoewel voor 2025 een 2.25 inch variant aangekondigd wordt. Je kunt wel kiezen tussen bruine wangen of geheel zwart. Opvallend: Vittoria heeft afscheid genomen van z’n spraakmakende 4C-rubbersamenstelling met grafeen. In plaats van rubber in vier verschillende hardheden, is er nu sprake van slechts één hardheid. Over de exacte hardheid van de rubbersamenstelling, de shore-waarde, doet Vittoria geen uitspraken. Daarbij is het grafeen als vulmateriaal aangevuld met ‘ouderwets’ silica. Het nylon karkas bestaat niet langer uit 120 draden met inch, maar slechts 60 tpi. Een en ander zou volgens Vittoria resulteren in een band die soepeler, comfortabeler, degelijker, gripvaster en sneller is.

De nieuwe Vittoria Peyote kost 69,95 euro.

Vittoria Peyote Race

De Vittoria Peyote XC Race is bedoeld voor losse, fijne ondergronden. Zeg maar de ondergronden zoals je die in Nederland heel veel vindt.

Breed is het nieuwe smal: de Vittoria Peyote XC Race komt uitsluitend in 29 x 2.4 inch. Je kunt wel kiezen tussen bruine wangen of vol zwart.

Vittoria Peyote Race

Links: een single compound met grafeen en silica. Rechts: karkas met 60 tpi.

Vittoria Peyote Race

Vernieuwd: Vittoria Mezcal XC Race

De Mezcal is een oudgediende in de xc-collectie van Vittorio. Op de redactie van Velozine hebben we er voornamelijk goede ervaringen mee. Qua toepassing is deze Italiaanse band een alternatief voor de populaire Racing Ray en Racing Ralph van Schwalbe. De 2024 Mezcal XC Race deelt met z’n voorganger feitelijk alleen het profiel, verder is alles anders. Dus geen rubbermix met vier verschillende hardheden meer, maar slechts één soort rubber in het gehele profiel, waarbij net als bij de Peyote naast grafeen nu ook silica als vulmateriaal gebruikt wordt. Het nylon karkas heeft nu 60 in plaats van 120 draden per inch, wat volgens Vittoria resulteert in meer souplesse en comfort. De nieuwe Mezcal XC Race is sowieso een band van superlatieven, aldus Vittoria. De 2024 Mezcal is 3 procent sneller, heeft 11 procent meer grip en is 10 procent lekbestendiger. Alleen qua levensduur staan de oude en de nieuwe Mezcal op hetzelfde niveau. En als het gaat om het gewicht trekt de oude Mezcal aan het langste eind: die weegt 6 procent minder.

Net als de Vittoria Peyote XC Race komt de nieuwe Vittoria Mezcal XC Race vooralsnog alleen in 29 x 2.4 inch. Een smallere 2.25 is aangekondigd voor 2025. De nieuwe Vittoria Mezcal Race kost 69,95 euro. Merk op dat Vittoria náást de Mezcal XC Race naast de bestaande Mezcal XCR (65,95 euro), de Mezcal XC Trail (65,95 euro) en de Mezcal XC (41,95 euro) aanbiedt. Ze delen allemaal hetzelfde profiel, maar verschillen onderling in de constructie van het karkas en het toegepaste rubber.

Bron: vittoria.com

Vittoria Mezcal Race

De populaire Vittoria Mezcal XC Race is geheel vernieuwd.

Feitelijk is alleen het profiel ongewijzigd, met nog steeds de karakteristieke, bijna ononderbroken ribbel in het midden.

Vittoria Mezcal Race

Ook de vernieuwde Vittoria Mezcal XC Race komt voorlopig uitsluitend in 29 x 2.4 inch. De lichtgekleurde ’tannwall’-uitvoering is er niet meer, in de 2024 uitvoering heb je keuze uit bruine  of zwarte wangen.

Vittoria Mezcal Race

De 4C-compound (links) heeft plaats gemaakt voor een single-compound.

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments