Vittoria introduceert Terreno T50 Mixed Gravel Endurance gravelband

Met de Terreno T50 Mixed Gravel Endurance heeft Vittoria niet alleen een nieuwe gravelband in z’n assortiment, maar meteen ook één van de langste namen voor een band. De Terreno T50 Mixed Gravel Endurance is een allround gravelband voor alles van harde tot variërende ondergrond; één band voor (bijna) alles dus. Dankzij grafeen is de band slijtvast en heeft toch ook volop grip in natte omstandigheden.

Vittoria Terreno T50 Mixed Gravel Endurance

Vittoria Terreno T50 Mixed Gravel Endurance

Met de Terreno T50 Mixed Gravel Endurance breidt Vittoria z’n aanbod aan gravelbanden uit met een meer allround band. Vittoria positioneert hem tussen de Terreno Dry en de Mezcal. Het loopvlakontwerp is gebaseerd op een zeskantig profiel, dat iets lijkt het visschubbenprofiel van de Terreno Dry, maar dan met minder en vooral duidelijker definieerde noppen en tussenruimten. In het midden van het loopvlak zijn ze dichter bij elkaar gepositioneerd voor lage rolweerstand. Naast meer uitgesproken schoudernoppen is nog een rij grotere noppen aangebracht, om de overgang tussen het profiel bovenop en de schoudernoppen wat egaler te maken.

Vittoria Terreno T50 Mixed Gravel Endurance

Het profiel is gemaakt met een ‘endurance’-formulering, aldus Vittoria. Hierin is grafeen verwerkt. De Italiaanse bandenfabrikant grossiert in banden met deze toevoeging, die het mogelijk moet maken om zowel veel grip met een lage slijtage te combineren. Iets wat normaal redelijk haaks op elkaar staat. Om gripvast rubber te maken is het vaak zacht en zacht rubber slijt harder. Niet met grafeen als toevoeging, aldus Vittoria.

De Terreno T50 Mixed Gravel Endurance is gemaakt met een karkas dat het midden moet houden tussen soepel en sterk. Onder het loopvlak is vervolgens een anti-lekstrook aangebracht en de zijwanden zijn versterkt met een extra laag nylon. De band is uiteraard tubeless-ready.

Uitvoeringen en specificaties

Vittoria heeft de Terreno T50 Mixed Gravel Endurance in drie maten en in totaal vijf uitvoeringen. De 700x40c-uitvoering is er met zwarte of bruine zijwanden en weegt 530 gram per band. Daarnaast is ook de 700x45c-versie er eveneens met zwarte en bruine zijwanden. In deze uitvoering weegt Vittoria’s nieuwste gravelband 550 gram. Tot slot is er nog een 700x50c-uitvoering die er alleen met zwarte zijwanden is. Gewicht van deze uitvoering heeft Vittoria nog niet medegedeeld. Enkel de T50 in 700x40c is per direct leverbaar. De overige afmetingen volgen pas in januari 2025.

Bron en meer info: vittoria.com

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
oudste
nieuwste populairste
Inline Feedbacks
View all comments
Peter
Peter
24 dagen geleden

Nieuwe graphics?