Voor ruim € 270.000 aan fietsonderdelen uit vrachtwagen gestolen

Chauffeur met narcosegas uitgeschakeld

Dat er een tekort is aan fietsonderdelen moest een vrachtwagenchauffeur die zijn truck vol fietsonderdelen op een Duitse raststätte geparkeerd had, aan den lijve ervaren. Nadat criminelen hem door middel van een narcosegas hadden uitgeschakeld, werd vervolgens de oplegger van zijn truck leeggehaald. De buit: voor ruim 270.000 euro aan fietsonderdelen, zo meldt onze Duitse collegawebsite mtb-news.de.

Deze foto is slechts een voorbeeld.
Alsof fietsfabrikanten al niet genoeg problemen hebben met het maken en leveren van fietsen, steken criminelen nu ook al een stok in hun spaken. Eind vorige maand werd op een Duitse raststätte de oplegger van een truck, die met fietsonderdelen onderweg was naar de fabriek van de Tsjechische fabrikant Bike Fun International, grotendeels leeggehaald. Dat konden ze relatief op hun gemak doen, want de chauffeur lag buiten westen in z’n cabine, onschadelijk gemaakt met narcosegas dat de criminelen in z’n cabine hadden gespoten.

De buit omvatte fietsonderdelen van Shimano, waaronder remmen, derailleurs, naven, diverse e-bike-onderdelen en e-bike-accu’s, ter waarde van ruim 270.000 euro. Een van de merken die zijn getroffen doordat de onderdelen de plaats van bestemming nooit hebben bereikt, is het merk Superior, dat ook in Nederland verkrijgbaar is. Omdat van sommige gestolen onderdelen geen alternatieven voorhanden zijn, is het volgens Bike Fun International zomaar mogelijk dat sommige Superior-modellen pas een jaar later geleverd kunnen worden.

Bike Fun International neemt aan dat de diefstal goed is voorbereid. Niet alleen lijkt het erop dat de vrachtwagen door de rovers is gevolgd tot aan de parkeerplaats, ook wisten ze precies wat de lading was. Dat zou blijken uit het feit dat de daders 9 kratten met goedkope Shimano-onderdelen niet hebben meegenomen. Om hun sporen uit te wissen, werd binnenin de oplegger een brandblusser leeggespoten.

Bron: mtb-news.de

Geplaatst in Nieuws.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments