Vrijdag 29 t/m zondag 31 juli: World cup downhill en crosscountry Snowshoe

Met nog drie rondes te gaan in het 2022-wereldbekerseizoen maken we de sprong over de grote plas naar Amerika en Canada. Dit komende weekend wordt er gebiked in Snowshoe, West Virginia, Amerika. Volgend weekend strijkt het circus neer in Mont-Sainte-Anne, Canada. Beide evenementen zijn dubbel, dus er zijn crosscountrywedstrijden op vrijdagavond (short track, XCC) en zondag (crosscountry, XCO), met tussenin op zaterdag de downhill. Redbull zendt uiteraard weer alles live uit en we geven je het uitzendschema. Maar we blikken ook kort even terug naar de wedstrijden in Andorra én vooruit naar de wedstrijden van dit weekend.

Wereldbeker 2022 Snowshoe – World Cup Crosscountry XCO Downhill DH

Vorig jaar was de ronde in Snowshoe meteen de afsluiter van de wereldbeker. En aan spanning bij zowel de downhill- als crosscountrywedstrijden was er dan ook géén gebrek. Bij de crosscountrywedstrijd was het de Amerikaan Christopher Blevins die dus voor zijn thuispubliek voor het eerst een wereldbeker won. De kersverse Britse Evie Richards won met een verschroeiend tempo bij de Elite dames.

De downhillers reden er kort na elkaar zelfs twee wereldbekers op (nagenoeg) hetzelfde parcours. Reden: de ronde in Fort William ging niet door en werd ingehaald in Snowshoe. Dit keer zal het bij één ronde blijven. En ook al is het dit jaar niet de afsluiter van het mountainbike world cup seizoen, ook nu beloven het spannende wedstrijden te worden. Niet op de laatste plaats omdat het weer nogal onvoorspelbaar en volgens sommige zelfs onheilspellend kan worden dit weekend…

Overigens zal met name bij de crosscountry de rangschikking in de wereldbeker redelijk gehusseld worden. Diverse prominenten als onder meer Mathias Flückiger, Pauline Ferrand Prevot en Loana Lecomte staan er niet aan de start.

Terugblik World Cup downhill, ronde 5, Andorra

Terugblik World Cup crosscountry, ronde 6, Andorra

Parcours preview World Cup Downhill Snowshoe

Modderig. Dat is het in Snowshoe. Laurie Greenland verkent alvast het downhillparcours:

Parcours preview World Cup Crosscountry

Van het crosscountry parcours zijn er nog geen goede previews te vinden. Maar dat het ook op dát parcours tricky is, blijkt wel uit de Youtube-beelden van Carlos Coloma.

Livestreams wereldbeker downhill en crosscountry: Snowshoe, USA

Redbull heeft z’n camera’s weer opgesteld op en rond de world cup crosscountry- en downhillparcoursen in Snowshoe en zendt alle wedstrijden van de heren en dames elite uit. Dat begint op vrijdag 29 juli met de XCC (Short Track). Op zaterdag 30 juli kun je vervolgens de downhillwedstrijden bekijken, en tot slot op zondag 31 juli worden de crosscountry (XCO) wedstrijden verreden. Omdat Snowshoe in Amerika ligt, vinden de wedstrijden en dus de live-uitzendingen op andere tijdstippen plaats dan je gewend bent!

Al deze wedstrijden zijn te volgen via Redbull.tv.

Redbull Livestreams – World Cup mountainbike

Uitzendschema

Vrijdag 29 juli 2022

23:20 uur – Short Track finales (XCC), Elite Dames en Heren

Zaterdag 30 juli 2022

18:25 uur – Downhill finale (DHI) Elite Dames
19:45 uur – Downhill finale (DHI) Elite Heren

Zondag 31 juli 2022

18:00 uur – Crosscountry (XCO) Elite Dames
20:30 uur – Crosscountry (XCO) Elite Heren

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments