Shimano brengt nieuwe EX700 mountainbikeschoenen

Voor trappen met spd-pedalen en lopen

De i is in de maand en daarom kondigt Shimano een reeks nieuwe schoenen aan. Brachten ze eerder al een nieuwe gravelschoen, nu is de tijd voor een nieuwe mountainbikeschoen voor gebruik met spd-pedalen: de EX700. De kracht van deze schoen volgens Shimano: ingeklikt kun je er efficiënt mee mountainbiken, maar tegelijkertijd is het ook een goede wandelschoen.

Shimano EX700 SPD mountainbikeschoenen

De nieuwe Shimano EX700 mountainbikeschoen voor spd-pedalen van zou minstens zo goed moeten lopen als dat-ie fietst.

Shimano EX700 en EX700 GTX: spd-mountainbikeschoen voor fietsen en lopen

Wie niet gaat voor maximale efficiëntie en bovendien zo nu en dan ook een stukje moet of wil lopen met z’n spd-schoenen, die heeft eigenlijk niet veel aan de kneiterstijve carbon zolen van de meeste competitieve spd-schoenen. Een iets bredere leest, een iets minder stijve tussenzool en een stroeve slijtzool zijn dan veel belangrijker. En dat zijn precies de punten waar Shimano met de EX700 op mikt. Shimano gebruikt voor de zool wat ze zelf de “ULTREAD-zooltechnologie” noemen. Het komt erop neer dat de rubbercompound niet te hard is en de noppen niet te klein zijn, zodat je niet wegglijdt in een lastige hike-sectie met je bike in je nek. De pedaalplaat is van vezelversterkt nylon, volgens Shimano stug genoeg voor een effectieve pedaaltred, maar soepel genoeg om de voet nog te laten afrollen. De tussenzool is gemaakt van EVA, een geschuimd materiaal dat erom bekend staat dat het goed in staat is schokken op te vangen.

Shimano EX700 SPD mountainbikeschoenen

Kijk, dít is een zool!
De EX700 is volgens Shimano gedeeltelijk gemaakt van gerecycled materiaal. Als je daar niet gevoelig voor bent, dan misschien wel voor het deels gebreide bovenwerk. Dat is in sportschoeisel momenteel superhip. En waarom ook niet, want het ziet er tof uit. Op de plekken waar het bovenwerk stenen en rotsen kan raken is de schoen met kunstrubber applicaties versterkt. Een andere fijn onderdeel is de Boa-sluiting. Het is er maar eentje, dus met maar één draai zit de hele voet vast.

De EX700 komt in drie kleuren. De gewone uitvoering kost € 149,99, de Goretex-variant komt op € 199,99. Beide uitvoeringen zijn beschikbaar vanaf begin oktober 2022.

Meer info: bike.shimano.com

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments