Vrijdag en zondag: UCI World Cup XCO Nové Město

Te volgen via Livestream

Afgelopen week startte het UCI World Cup XCO seizoen in het Duitse Albstadt. En wat een strijd zagen we daar! Tijd om bij te komen is echter er amper. Want komend weekend mag iedereen in de herkansing in het Tsjechische Nové Město.

Het Tsjechische parcours is veel technischer en was in 2019 dé plek waar Mathieu van der Poel zijn allereerste wereldbeker won. Of-ie zijn mountainbike wéér als eerste over de meet weet te drukken en of de jonge, uiterst talentvolle Loana Lecomte bij de dames ook weer weet te winnen, kun je aanstaande zondag live aanschouwen via de livestreams van Redbull of via Ziggo.

Terugblik Albstadt

Sporza interviewde Mathieu rondom het evenement nog, ook met oog op zijn ambities. Die schijnt-ie namelijk te hebben…

Ronde 2: Nové Město

Voor MvdP was zijn winst bij de XCC Short Track afgelopen vrijdagavond een glansrijke terugkeer na ruim 18 maanden afwezigheid in het XCO geweld. Op zondag kwam toch ook het besef dat de ‘lange’ XC-wedstrijd nog altijd geen ‘walk in the park’ is. Hij heeft inmiddels een paar dagen kunnen rusten én Nové Město is natuurlijk een speciale plek voor hem. Hij won er in 2019 zijn eerste mountainbike wereldbeker ooit! Voor Henrique Avancini geldt hetzelfde; hij pakte er vorig jaar ook zijn eerste overwinning ooit. En óók voor de nieuwkomer Loane Lecomte is Nové Město speciaal. Zij stond daar in 2020 voor het eerst aan de start bij de Elite Dames en… won. Glansrijk!

Of dit alles voorspellende waarde heeft voor de wedstrijd van komende zondag? Nee. Het parcours van Albstadt is vooral een klimparcours. In Nové Město zijn er nog altijd volop hoogtemeters te bedwingen, maar het zal er minder warm zijn. Bovenal is het parcours technischer en daardoor listig, zeker wanneer het er nat is.  En er wordt redelijk wat regen voorspeld…

Jolanda Neff neemt je mee over het parcours zoals het er vorig jaar bij lag:

Livestreams

Live kijken kan via Redbull.tv. Ook de Nederlandse (betaal)zender Ziggo zendt de wedstrijden uit.

Uitzendschema

Vrijdag 14 mei 2021

17:20 uur – Ziggo Sport/Ziggo Select: Voorbeschouwing met Anne Terpstra, Milan Vader en Bart Brentjens
17:50 uur – Redbull.tv & Ziggo Docu/Ziggo Select: XCC Short Track Elite Dames & Heren

Zaterdag 15 mei 2021

08:45 uur – Ziggo Select: Samenvatting XCC Short Track Elite Dames & Heren
13:55 uur – Ziggo Select: Samenvatting XCC Short Track Elite Dames & Heren

Zondag 16 mei 2021

11:00 uur – Redbull.tv & Ziggo Racing: XCO Elite dames
15:00 uur – Redbull.tv & Ziggo Racing: XCO Elite heren

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments