Zondag 6 oktober 2024: mountainbikewedstrijd ‘6 uur van ’t Zand’

“De meest voldane manier om gesloopt te worden!”

Op zondag 6 oktober 2024 organiseert MTB Team ‘t Zand de mountainbikewedstrijd ‘6 uur van ‘t Zand’. Voor de negende keer kun je je vermoeien tijdens de zes uur durende crosscountry-wedstrijd. Deelnemen doe je als team met z’n tweeën, drieën of vieren in estafettevorm. Of je rijdt de hele zes uur solo. Volgens de organisatie is zes uur racen over het acht kilometer lange parcours op en rond recreatiepark ‘t Zand #demeestvoldanemanieromgeslooptteworden. De inschrijving is inmiddels geopend!
MTB 6 Uur van 't Zand mountainbikewedstrijd

In 2015 werd in Alphen (Noord-Brabant) rondom recreatiepark ’t Zand voor het eerst een zes uurs mountainbikewedstrijd gehouden. Toen met 125 deelnemers. Lange wedstrijden, of dat nu mountainbike marathons, vier, zes of vierentwintig uurs wedstrijden zijn, zijn onverminderd populair. Zodoende kreeg de zes uur van ’t Zand óók een vaste waarde op de kalender. En niet alleen bij Nederlanders en Belgen. De organisatie kan al jaren rekenen op deelnemers uit Duitsland, Hongarije en Portugal.

Solo, duo, trio of kwartet

Op zondag 6 oktokber 2024 vindt de negende editie plaats. Wederom kun je op en rond het recreatieplas ’t Zand een gevarieerd parcours verwachten met singletrack, brede paden en zelfs wat hoogteverschillen. En afhankelijk van het weer ook los zand, uiteraard. Maar dat was natuurlijk te verwachten; de hint zit dan ook duidelijk in de naam van deze mountainbikewedstrijd, zullen we maar zeggen. Deelnemen aan deze zes uur durende mountainbike marathon doe je solo, als duo, trio of kwartet. Als je niet alleen rijdt, dan rij je deze zes uur durende mountainbikewedstrijd rond de recreatieplas ’t Zand dus als estafette. Hoeveel rondjes ieder teamlid rijdt en wanneer er gewisseld wordt is onderdeel van ieders eigen tactiek. Een snelle starter en daarna een paar diesels? Of dieselen vanaf de start, maar een sprintrace in het laatste uur? Dat bepaal je als team zelf en is dus een onderdeel van de uitdaging die de 6 uurs-wedstrijd sowieso zal zijn.

6 uur van het t zand – estafette mountainbike

Inschrijving ‘6 uur van ’t Zand’

De inschrijving van de 2024-editie van mountainbikewedstrijd ‘6 uur van ’t Zand’ is inmiddels geopend. Maar let op: de solo-categorie stroomt vaak snel vol. Er is een limiet van 500 deelnemers. Heb je de ambitie solo zes uur rond te banjeren over (en dóór) Brabantse grond, dan wacht je dus niet te lang met inschrijven. Inschrijven kost je 30 euro per persoon als je inschrijft vóór 1 mei. Schrijf je je daarna in, dan kost je dat 35 euro.

Meer informatie en inschrijfmogelijkheden via: www.mtbtzand.nl

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments