Video | Signature Trails: de Fleckalm Trail, Kitzbüheler Alpen (A)

Locals noemen het gewoon hun home-trail…

…maar voor vakantiegangers kan zulke trails het hoogtepunt van hun mountainbikevakantie zijn. Hotelorganisatie ‘Mountain Bike Holidays’ noemt ze simpelweg ‘signature trails’. Daarmee bedoelen ze ieder pad, dat zijn stempel drukt op een mountainbikegebied.

Bij elk van deze signature trails is een video gemaakt, 28 in totaal. Ze geven je een zeer goede indruk van de route, het terrein en het landschap. Maar ook van de cultuur en de mensen in de regio. Velozine brengt de komende maanden met enige regelmaat een nieuwe Signature Trail Video. Bekijk ze en ontdek hoe je eerstvolgende mountainbiketrip naar de Alpen er misschien uit gaat zien…

Meteen de Signature Trail video zien, klik hier. Benieuwd naar de rij-impressie, lees dan hieronder verder.

Fleckalm Trail, Kitzbuheler Alpen

Fleckalm Trail, Kitzbüheler Alpen / Brixental, Oostenrijk

De Fleckalm-trail gaat aan de noordkant van de beroemde Hahnenkamm naar beneden en eindigt in het skidorp Kirchberg. De Fleckalm-trail heeft een totaal ander karakter dan de aan de andere kant van de berg gelegen Hahnenkamm-trail. Niet zo flowy en relaxed, maar spannend en uitdagend. Anders gezegd; je krijgt het hier niet cadeau. De off-camber stukken, gladde boomwortels en steile en ruige secties maken deze trail uitdagend en – als je niet oplet – verraderlijk. We gaan van flowy naar ruig, door dichte bossen bezaaid met gladde wortels en watervallen, terwijl we op de open plekken genieten van prachtige vergezichten.

Fleckalm Trail, Kitzbuheler Alpen

Dik duizend meter hoogteverschil

Als ik op dit soort lange trails rijd – de Fleckalm-trail is ruim zeven kilometer lang en overbrugt een hoogteverschil van dik duizend meter – krijg ik altijd het gevoel dat ik alleen ben in de natuur, alleen op de berg. Maar dat het vooral een gevoel is en geen realiteit blijkt bij de Fleck Alm. De bikes staan rijen dik tegen het hek, ondanks het feit dat het een doordeweekse dag is en de weersvoorspelling nogal bar was. Gelukkig is op het terras nog plaats genoeg, dus ook wij laten ons de lunch hier goed smaken. Alhoewel over smaak wel valt te twisten, want ik moet er niet aan denken het gerecht te eten dat Joris altijd bestelt als we in Oostenrijk zijn. Strammer Max heet het, een spiegelei met een dikke laag gebakken spek en dito kaas eronder. Mmm!

Sexten Signature Trails Video

Meer informatie

  • Uitgebreide informatie over mountainbikeregio Kitzbüheler Alpen vind je hier.
  • Voor meer informatie over mountainbike-accommodatie in de Kitzbüheler Alpen klik hier.
Geplaatst in Specials en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments