World Cup Albstadt: Short Track races

De Short Track race voorafgaand aan de feitelijke World Cup wedstrijden wordt traditiegetrouw op vrijdagavond verreden. Degenen die de afgelopen 12 uur niet onder een steen hebben geleefd, zullen ongetwijfeld mee hebben gekregen dat Mathieu van der Poel wederom die wedstrijd bij de heren won. Het kwam nog aan op een sprint op het eind, maar een sprint en Van der Poel… daarvan weten we inmiddels wel hoe dat afloopt.

De damesrace kreeg ook een verdiende winnaar: de Wereldkampioene van het afgelopen jaar, Kate Courtney.

Veel respect voor de Duitse Elisabeth Brandau: rondenlang op kop rijden en na de finish supertrots bij de huldiging van anderen staan.

Óf iemand heeft zojuist een scheet gelaten óf Kate vindt de bloemenceremonie wat te lang duren en kan haar zenuwen niet langer onder controle houden. Áls het de scheet is, dan heeft Jolanda Neff ‘m gelaten, zo te zien.

Bij het KMC Ekoi Orbea team rijdt iemand met een bekend gezicht rond… ik kwam er maar niet op wie het was, totdat ik haar naast deze hipster met Redbull jackje zag staan… toen wist ik het nog steeds niet.

Niet gewonnen, maar wel overwonnen! Pauline Ferrand Prevot moest begin dit jaar onder het mes en kon daarna 2 maanden niet op de fiets zitten. Toch staat ze hier aan de start, respect!

Stephane Tempier dacht bij de heren “laat ik ook eens aan de boom schudden”. Helaas voor hem kwam daar geen winnende appel uitvallen.

De nummer twee: Lars Forster. Gaat hij Nino opvolgen als de te kloppen man bij het Scott team??

Wat kun je er nog van zeggen? In het begin van de wedstrijd reed hij zowat achteraan, langzaam maar zeker kwam hij naar voren en in de laatste ronde ging het gas open.
Geplaatst in Nieuws en getagd met .
Tags:
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments