World Cup La Bresse – Under 23 races

Tijdens de verkenning van het parcours, was onze conclusie al snel dat er veel gelopen zou moeten worden als het voorspelde weer, veel regen, uit zou komen. De weergoden besloten echter anders en tracteerden vandaag op een bakkende zon, met een opgedroogd parcours ten gevolg. Ook La Bresse is een parcours volgens de laatste trends: kort en spectaculair. Op nagenoeg dezelfde paden waar vorig jaar de downhill naar beneden liep, was nu een uitdagend cross-country parcours neergelegd. De steile klim na de startronde leidde de renners direct naar het hoogste punt, alwaar er van bijkomen geen sprake was aangezien men direct technische uitdagingen voor, of liever onder de wielen kreeg.

De U23 races van vandaag lieten zien dat het parcours dusdanig selectief is, dat er al snel gaten geslagen worden. Ook kan geconcludeerd worden dat het niveau van de jongens en meiden die eraan komen erg hoog is. De huidige elites mogen zich alvast zorgen gaan maken…

De winnares bij de U23 vrouwen: Yana Belomoyna…

…als tenminste deze dame niet uitgevallen was. Jolanda Neff reed lange tijd solo op kop.

Laura Valentina Abril Restrepo uit Colombia: met je pols in het gips gewoon alles rijden!

Annefleur Kalvenhaar reed naar een nette 9e plaats.

Mooie beelden in een vandaag zonnig La Bresse.

De start van de U23 mannen, deze mannen staan te trappelen om hun kunsten bij de elites te vertonen en dit zorgt altijd voor mooie wedstrijden.

Alexander Gehbauer was echter vandaag veruit de sterkste en reed het complete veld aan flarden.

Op het parcours van La Bresse voelde ‘downhiller’ Michiel van der Heijden zich wel thuis, al hoopte hij zelf op een betere klassering dan een 6e plaats.

Het parcours van La Bresse is weliswaar een traditioneel, natuurlijk parcours, maar ligt bezaaid met allerlei ‘mental-blockers’.

CJ

Posted in Nieuws, Specials, World Cup.

1
Reacties

avatar
nieuwste oudste populairste
Dennis
Dennis

Wat een foto’s weer zeg! Super mooi.