Zaterdag 26 september: mountainbikewedstrijd ‘6 uur van ’t Zand’

“De meest voldane manier om gesloopt te worden!”

Voor de zesde maal op rij wordt op zaterdag 26 september 2020 de ‘6 uur van ’t Zand’ gehouden op recreatiepark ’t Zand. Een 6 uur durende cross country wedstrijd die je solo of als duo, trio of in teamverband met zijn vieren in estafette vorm rijdt.

De inschrijving is geopend en loopt gestaag. Wil je solo mee doen, dan moet je haast maken!

6 uur van 't Zand - Mountainbike marathon

In 2015 werd in Alphen (Noord-Brabant) voor het eerst een 6 uurs wedstrijd gehouden. Toen met 125 deelnemers. Lange wedstrijden, of dat nu marathons, 4, 6 of 24 uurs wedstrijden zijn, zijn onverminderd populair. En zodoende kreeg werd de 6 uur van ’t Zand óók een vaste waarde op de kalender, waarbij er bij de vorige editie maar liefst 400 deelnemers aan de start stonden. Een internationaal gezelschap zelfs, met deelnemers uit Nederland, België en Duitsland.

Voor de zesde editie, die plaatsvindt op zaterdag 26 september, zijn wat wijzigingen doorgevoerd. Zo is de start- en finishlocatie verplaatst naar de andere zijde van de recreatieplas waar het evement gehouden wordt. Het wedstrijdparcours is dan dus ook aangepast, maar zal nog altijd een gezonde dosis van Brabants’ fijnste bieden: bospaden, zandstroken en korte pittige klimmen. Vanwege het succes van het soloklassement, worden er nu twee leeftijdsklassen gemaakt: 45- en 45+. Het fatbikeklassement vervalt vanwege geringe deelname.

Inschrijving

De inschrijving is inmiddels open. Maar wees gewaarschuwd: de solo-categorie stroomt snel vol. Heb je de ambitie op zelf 6 uur rond te banjeren over Brabantse grond, dan wacht je dus niet te lang met inschrijven. Inschrijven tijdens de vóórinschrijving tot en met 1 april kost je € 25,00 per persoon. Schrijf je je in ná 1 april, dan betaal je € 30,00 per persoon.

Meer informatie en inschrijfmogelijkheden via: www.mtbtzand.nl

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments