Test | Lezyne M-Caddy zadeltasje

Voor veel racefietsers is een tasje onder hun zadel zoiets als met houten klompen aan naar disco gaan. Dat doe je gewoon niet. Tijdens de zondagse wintertoertochten valt op dat tegenwoordig óók een groot aantal mountainbikers deze esthetische afweging maakt. Liever alle meuk in het rugvakje van de jersey proppen dan alles praktisch onder je zadel opbergen.

Tsja, wie mooi wil zijn moet pijn lijden, of zoiets. Onze testredacteur Arjan Kruik lijkt in ieder geval niet gevoelig voor de druk die de stijlpolitie uitoefent, want hij rijdt al een paar seizoenen naar volle tevredenheid rond met een Lezyne M-Caddy zadeltasje.

Ik herinner me nog hoe Lezyne-oprichter Micki Kozuschek op de Utrechtse Bike Motion z’n eerste serie multitools presenteerde. Dat was in 2007 en de hele beurs sprak erover. Wat we nu heel gewoon vinden was toen nieuw: glimmende en strak gelijnde multitools, gemaakt met extreem kleine productietoleranties en de beste materialen. Inmiddels zijn we dik tien jaar verder en maakt Lezyne veel meer dan alleen tooltjes.

Lezyne M-Caddy zadeltasje

Zoals dit zadeltasje bijvoorbeeld: M-Caddy. Prima ding, dat plaats biedt aan een mountainbikebinnenband, een bandenplaksetje en een paar energierepen. De bandenlichters en de plakset hebben binnenin het nagenoeg waterdichte tasje elk hun eigen plek. Ook erg handig: voor je multitool is er een apart compartiment aan de onderkant van het tasje, zodat je er sneller bij kunt. Waterdicht is dat vakje van flexibel neopreen niet, dus haal de tool er na afloop uit als je roestvorming wilt voorkomen.

Lezyne M-Caddy zadeltasje

Lezyne M-Caddy zadeltasje

De kwaliteit van de afwerking en de gebruikte materialen bij dit Lezyne M-Caddy zadeltasje is – door de bank genomen – goed, maar bij mijn exemplaar niet helemaal top. De vrij open geweven stof aan de bovenkant vertoonde na verloop van tijd wat losse rafels op de stiknaad. Nadat ik die voorzichtig heb weggebrand is het tasje gelukkig verder netjes gebleven. Ook de waterwerende rits is nog prima. En dat is goed nieuws, want bij veel andere zadeltasjes is die rits juist de achilleshiel.

Het Lezyne M-Caddy zadeltasje heeft een adviesverkoopprijs van € 19,95.

O ja, als je nu denkt: hoe doen ze dat bij Velozine, een zadeltasje op een dropperpost? Check dan deze review maar.

Bron: lezyne.com

Tekst & foto’s: Arjan Kruik

Geplaatst in Reviews en getagd met , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments