Review – Wolf Tooth Valais: want een zadeltas is soms toch wel handig

Voor wie wil droppen met een zadeltasje

Zadeltasjes zijn volgens menig hardcore biker totaal not-done. Maar feit is dat genoeg bikers niet graag met een rugzak op pad willen. Maar met alleen een bandje tegen je framebuis tapen of snoeren ben je er niet. Je wilt ook een tooltje meenemen en bij niet iedereen past dat in het stuur of de stuurbuis.

Eigenlijk is er dus nog best wel wat te zeggen voor een zadeltas. Behalve… als je met een dropper rijdt. Dan zit dat ding lelijk in de weg bij het droppen. Althans, tot nu toe.

Wolf Tooth Components maakt de zadeltas-optie opnieuw relevant met de Valais, die afgelopen zomer bij ons door de brievenbus viel.

Het Amerikaanse Wolf Tooth Components grossiert in doordachte accessoires en onderdelen voor mountainbikers. De Valais is er ook zo een: Dit kleine kunststof busje maakt het mogelijk een zadeltasje te gebruiken in combinatie met een dropper zadelpen. Zo’n vanaf het stuur verstelbare zadelpen drukt normaal gesproken het bevestigingsbandje van je zadeltasje kapot als je het zadel laat zakken, maar de Valais voorkomt dat effectief. Daarnaast kun je met deze klembus het zadel in de hoogste stand fixeren, mocht de dropper stuk gaan. Dat gebeurt steeds minder, maar het is een prettig gevoel te weten dat je niet met het zadel in de laagste stand hoeft te fietsen mocht de nood aan de man zijn.

Enige nadeel: je levert 25 mm ‘drop’ in. Monteren is appeltje-eitje: boutje losdraaien, de Valais een beetje openbuigen en om de zadelpenklem schuiven, boutje vastdraaien.

Goedkoop is de Valais overigens niet bepaald, voor zo’n klein stukje spuitgietplastic; dit Amerikaanse slimmigheidje heeft duidelijk z’n prijs: € 24,95!

Tekst & foto’s: Arjan Kruik

Meer informatie: www.wolftoothcomponents.com

Geplaatst in Reviews en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments