Test | Problem Solvers MisMatch

Koppelt Sram aan Shimano en vice versa

Shimano-derailleur en een Sram-cassette? Geen probleem. En andersom kan ook gewoon. Maar wat als je een remmen van Shimano met schakelaars van Sram wil combineren én tegelijkertijd een opgeruimde cockpit wilt hebben, zonder overbodige beugeltjes? Problem Solvers weet met de MisMatch raad.

Problem Solvers MisMatch

De onderdelenmaker Problem Solvers verenigt met een serie slimme koppelstukjes het onverenigbare; MisMatch heten ze. Sram-remmen aan Shimano-schakelaars en vice versa. Dat laatste was mijn probleem dat gesolved moest worden: een Sram-schakelaar aan een Shimano SLX-rem van de vorige generatie. Omdat Shimano sinds 2010 maar liefst vier verschillende verbindingstypes (!) gebracht heeft (I-Spec I (A end B), I-Spec II en I-Spec EV), moet ik eerst weten welke I-Spec-variant op mijn remmen zit. Een handig overzicht op de website van Problem Solvers helpt me bij het determineren van de juiste MisMatch. Nog een paar muisklikken en een weekje wachten later is het probleem, zoals je op de foto kunt zien opgelost.

Montage is appeltje-eitje, de verstelbaarheid in de lengterichting is goed en het ziet er strak uit. Minpuntje is het ontbreken van radiale verstelbaarheid, waardoor de schakelhendel iets meer naar boven toe gedraaid zit dan ik eigenlijk prettig vind. De Problem Solver MisMatch die ik gebruikte heet MisMatch 1.1. Je kunt ’m krijgen voor links én rechts of alleen voor rechts. Prijzen zijn respectievelijk € 29,90 en € 39,90.

 
Problem Solvers MisMatch

Overigens; vanwege al die I-Spec-varianten laten ook verschillende generaties Shimano-remmen en -schakelaars zich onderling niet altijd met elkaar verbinden. Met de ReMatch-adapters lost Problem Solvers ook dat probleem op.

Meer informatie: www.problemsolversbike.com

Tekst & foto: Arjan Kruik

Geplaatst in Reviews en getagd met , , , , .
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments