Belgische Enduro Cup bijna van start

Volg het MTB Solutions Enduro Team via Velozine

Op het zuidelijk halfrond zijn de eerste twee wedstrijden van de Enduro World Series al verreden en ook dichterbij huis begint het nieuwe enduro seizoen op gang te komen. Op 28 april start de eerste wedstrijd van de Belgische Enduro Cup in Daverdisse. Een cup die al maar populairder wordt en deelnemers uit diverse landen en met verschillende achtergronden weet te trekken.

Vanuit Nederland doen onder meer de vier teamleden van MTB-Solutions. Ze rijden dit jaar een divers programma aan endurowedstrijden door heel Europa.

Voor het derde jaar achtereen wordt in het Belgische Daverdisse in de zuidelijke Ardennen een wedstrijd georganiseerd die past in het niveau van de Belgische Enduro Cup. Het niveau van de tracks en de professionaliteit van de organisatie is enorm gegroeid en het is ook geen toeval dat de man die momenteel het wereldbekerklassement aanvoert een Belg is met de naam Martin Maes.

Dit jaar bestaat de kalender uit vier wedstrijden in de Belgische Ardennen. Naast Daverdisse zal er in Remouchamps, Banneux en Bouillon gestreden worden op de mooiste trails van onze zuiderburen. Voor wie eens wil proeven aan het rijden van enduro’s zijn deze wedstrijden een laagdrempelige manier om kennis te maken met de endurosport. Voorwaarde is wel dat je de beschikking hebt over een geschikte uitrusting, waaronder de juiste bescherming zoals een integraalhelm en goede kniebeschermers.

MTB-Solutions Enduro Team

De wedstrijd in Daverdisse is inmiddels helemaal volgeboekt. Onder de deelnemers zijn relatief veel Nederlanders die graag de moeite nemen om hiervoor de rit naar België te maken. Wij volgen dit jaar het MTB-Solutions Enduro Team. Zij strijden met vier man mee in de verschillende leeftijdsklassen en zullen voor Velozine een aantal keer verslag doen van hun ervaringen en voorbereidingen op de wedstrijden.

Naast de wedstrijden in België nemen ze ook deel aan onder andere de Cannondale Enduro Tour, de Megavalanche en als ultieme uitdaging twee wedstrijden van de Enduro World Series.

Het team bestaat uit vier rijders met allemaal een heel verschillende achtergrond. Dat geeft maar weer aan dat Enduro écht een allround sport is waarbij een hoop verschillende facetten een rol spelen om een goed klassement te rijden. Je zwakke punten trainen én deze ervaring meenemen op de trails.

Op de website van MTB-Solutions lees je meer over hun voorbereidingen tot dusver en vind je de volledige agenda. Wil je actief op de hoogte blijven, volg ze dan via Instagram of Facebook.

Geplaatst in Enduro, Specials en getagd met , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments