7-9 oktober: Internationaal KLEIN treffen in het Mountainbike Museum

Klassieker-fundamentalisten unite!

Kijk, je hebt fietsverzamelaars en fietsverzamelaars. Verzamelaars van het roemruchte fietsmerk Klein zitten echter in een aparte categorie. Je zou ze de fundamentalisten onder de fietsverzamelaars kunnen noemen. Voor hen is het Klein, en anders niks. Ze betalen astronomische bedragen voor dat éne model in die éne prachtige kleur die nog in hun verzameling ontbreekt. Ze verzorgen hun materiaal obsessievelijk. Poetsen is de hobby binnen de hobby. En uiteraard moet alles origineel zijn, of in ieder geval tijdskloppend.

Die gekte zorgt er echter wel voor dat je je vingers aflikt bij de Kleins die door hun verzamelaars gepamperd worden. Oogstrelende machines die hun tijd ver vooruit waren. Dikke, dunwandige aluminium buizen, starre voorvorken uit aluminium beplakt met (ja!) carbon, interne kabels, ingeperste balhoofd- en trapaslagers… Dát waren Klein-specifieke kenmerken die het merk in de jaren ’90 een een flinke fanbase gaf.

kleinadroit98

Disclaimer: In 1995 nam Trek het roemruchte merk over. Een gevoelig punt onder Klein puristen. Alles van vóór de overname is oer-Klein en dus pré-Trek en dat is zwaarwegend. Deze Adroit is er een uit 1997. Hoewel er in alles Klein van afdruipt, is het dus geen pré-Trek Klein, waarvoor naar alle Klein die-hards een mea culpa.

Klinkt dat lekker, dan kun je komend weekend je hart ophalen in het Mountainbike Museum in Arnhem. Dan is er namelijk een Internationaal Klein treffen! Wil je er het hele weekend bij zijn, dan kun je je aanmelden op de Facebookpagina van het evenement. De details staan ook onder in dit bericht.

Als je alleen eventjes langs wilt komen om te kwijlen: dat kan ook! het museum is gewoon geopend. Maar zorg dat je de fietsen niet onderkwijlt, je krijgt in die kringen voor minder een stuk aluminium in je nek… Veel plezier!

kleinmantra98

De Mantra; Klein’s full suspension model met, zeg maar gerust, zeer bijzondere rijeigenschappen dankzij de Unified Rear Triangle (URT), die zijn efficiëntie alleen behaald als je op het zadel blijft zitten. Oók in de afdaling. De afgebeelde versie is eveneens een ’97 model, dus mea culpa andermaal!
KLEIN enthousiasts will gather and talk, drool en ride their beloved Klein mountainbikes. You want to be a part of this epic meeting let us know and put yourself on Attending.

If you are coming over let us know in the comments which bike you are bringing and the story behind it.

Agenda

7 october
12:00 – Start of the event
18:00 – Group diner (Pizza and fries)*
20:00 – Evening ride through Arnhem

8 october
10:00 – Group breakfast *
11:00 – 14:00 Swap and buy/sell meeting (everybody will be able to sell, buy or trade all bike related parts/items)
14:00 – Group ride through the beautifull offroad area and trails around the museum.
18:00 – BBQ (taking part will cost you the small amount of €10,-)
21:00 – The big trophy evening, who will get eternal fame by winning the most important price known to mankind.

9 October
10:00 – Group breakfast *
12:00 – The final ride, again a ride around the great trails of the area
18:00 – The emotional goodbye. (handkerchiefs available at the gate)

Taking part of this legandary event will only set you back €20 for the complete weekend.

(times are subject to change)

* for breakfast and drinks tokens can be bought at the bar. Prices will be more then fair.

Tekst: Lars Vogelenzang

MTB Museum
Geplaatst in Events, Mountainbike museum en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments