Test | Boa-garantie: Boa sluiting stuk? Repareer het zelf, gratis!

Je banden verliezen grip, je rijdt lek. Je ketting slaat over of breekt. Je wiellagers gaan rauw lopen, gevolgd door speling. Spullen slijten, dat is onvermijdelijk. Maar wanneer een onderdeeltje faalt van een verder nog prima product, is natuurlijk hartstikke zonde. Mocht dat falende onderdeeltje de Boa-sluiting van je schoenen zijn, dan heb je geluk. Die zijn namelijk onder garantie te vervangen. En het mooie daarvan: het is nog gratis ook!

Boa repareren garantie

Deze schoenen lagen ongebruikt in de schuur omdat de Boa-sluiting was dolgedraaid. Tot ik ontdekte, dat Boa onder garantie gratis nieuwe sluiting stuurt!

Boa-sluiting kapot: einde oefening?

Al sinds 2012 rijd ik met een paar mountainbikeschoenen van Specialized. S-Works, met knalharde carbon zool, sublieme pasvorm en een praktische en comfortabele Boa-sluiting. Toch stonden deze schoenen al bijna een jaar in de kast geparkeerd. Reden: de bovenste Boa-sluiting van één van de schoenen draaide telkens spontaan los. En dat fiets niet lekker. Ik werd er zelfs narrig van. Want de schoenen zelf zijn immers, ondanks jaren intensief gebruik, nog helemaal goed. Maar om nou een paar goede schoenen weg te gooien omdat de sluiting niet meer functioneert… Met een conventionele veterschoen heb je dat probleem niet. Gewoon een nieuw vetertje er in en klaar. Maar een verder goede schoen weggooien omdat een onderdeel stuk is? Dat is natuurlijk enorme zonde.

Boa stuurt een compleet setje: 2 kabels, binnenwerk, afdekkapjes en een tooltje.

Boa onder garantie vervangen

Toen ik Specialized hier op aansprak, adviseerden ze me gebruik te maken van het garantieprogramma van Boa. En die Boa-garantie werkt simpel. Je scrolt op de website van Boa even door een vragenlijstje heen, vinkt aan welke type Boa je nodig hebt, laat je adres achter en een paar dagen later valt er een envelop met nieuwe Boa’s op de mat. In het geval van de mijne een meer degelijke uitvoering ook, waarbij de kunststof palletjes verstevigd zijn met een metalen kapje. Zo kan ik weer een paar jaar vooruit met mijn geliefde S-Works-sloffen!

Boa repareren of vervangen onder garantie

De onderste sluiting is de oude, boven zit een nieuwe. Gratis!

Boa repareren of vervangen onder garantie

De pallen van de nieuwe Boa-sluiting gaat dankzij metalen kapjes op de uiteinden zeker langer mee dan de oude, die geheel van kunststof zijn en na verloop van tijd verslijten.

Meer informatie: www.boafit.com

Tekst & foto’s: Arjan Kruik

Dit artikel is origineel gepubliceerd op 29 september 2019

Geplaatst in Reviews en getagd met , , , , .
guest
3 Comments
oudste
nieuwste populairste
Inline Feedbacks
View all comments
Bart Kestelyn
Bart Kestelyn
3 jaren geleden

Had iets vergelijkbaar voor met de Atop sluiting van mijn Rogelli schoenen, en de after sales van Rogelli heeft dat ook gratis opgelost op dezelfde manier …

Marcel
Marcel
2 jaren geleden

Super tip

Giovanni Serra
Giovanni Serra
2 jaren geleden

Supertip,was al bijna van plan om nieuwe schoenen te kopen,heb hetzelfde probleem(met dezelfde schoenen). Ben benieuwd of/wanneer het revisiesetje binnenkomt!! Thanks