Video vrijdag: and now for something different

Fietsen is leuk, maar sleutelen eraan, tunen en upgraden, dát is wat menigeen nog leuker vind. Persoonlijk vind ik beiden leuk om te doen en is het weer voor mij een beslissende factor in welke activiteit ik ga doen. Met het onstuimige weer van de afgelopen dagen en de herfst voor de boeg, is het wellicht geen slecht idee om je fiets weer wat liefde te geven. We nemen alvast een voorschot met een video van een oude autofanaat die zelfs het afstellen van racefietsremmen interessant kan maken.

Vijf minuten fietsonderhoudstips van Captain Slow… James May… Hij heeft niet alleen verstand van auto’s, eten en drinken, maar dus ook van fietsen!

Nog meer gekkigheid uit de UK… alhoewel, zonder gekken in de wereld zouden we nog steeds met pijl en boog door een oerwoud struinen op zoek naar voedsel. Allen Millyard blikt nog eens terug op de downhillfietsen die hij meer dan een decennium geleden in zijn eigen schuur bouwde en hoe revolutionair die wellicht nog steeds zijn!

Gekkigheid vanuit Zwitserland, waar de eerste ronde van de EWS plaats vond in Zermatt… tenminste, dat was het idee. Door extreme weersomstandigheden moest de organisatie de race echter beperken tot 2 stages. Jesse Melamed was de snelste… hier is 18 minuten adrenaline vanuit zijn perspectief!

En de E-EWS race van net voor het weekend in Zermatt… Gelukkig koos de organisatie niet alleen voor stages naar beneden, maar zat er ook 1 tussen waarbij alleen geklommen moest worden. Dat bleek ook meteen de grote beslisser!

Geplaatst in Specials en getagd met .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments