Wat is jouw beste aankoop, ooit?

Als biker volstaat het niet om alleen een fiets te kopen. Je hebt talloze accessoires nodig en zult eens in de zoveel tijd wat slijtdelen moeten vervangen.

Maar het ene product is het andere niet.

Sommige aankopen zijn te snel versleten of overbodig. Maar er zijn er ook die wél lang mee gaan en je vertrekt geen enkele rit zonder. En wanneer het versleten zou zijn, koop je exact hetzelfde terug…

Voor mij gaat dat op voor Time-pedalen. Ik kwam er in 2009 mee in aanraking, omdat ik maar geen vrienden kon worden met SPD pedalen en de eierklutsers van Crankbrothers. Die laatsten werkten best goed, maar ze hielden nóg minder lang stand dan een pak stroopwafels bij mij thuis…

Via mijn lokale bikeshop kwam ik uit bij Time’s; de pedalen van dé Olympisch Kampioen Julien Absalon. Ook al fiets ik sinds dat Bart Brentjes Olympisch Kampioen werd, volgde ik de wedstrijdsport verder niet. En dus had ik geen idee wie die Julian was… Lekker belangrijk ook; dat een topsporter er mee rijdt, zegt me doorgaans niet super veel. Want nog voor iets ook maar een teken van slijtage zal vertonen, vervangen zij hun spullen al. Zeker als het gesponsord is.

Marks beste aankoop ooit: Time Absalon pedalen

Met een gezonde dosis scepsis (of Hollandsche nuchterheid) toch maar in de Time pedalen ingeklikt. En dat… dat doe ik ruim 11 jaar later nog steeds in diezelfde pedalen. Ongeacht de omstandigheden — diepe modder, los zand, kiezels — klikken ze altijd consistent in en uit. En bovendien heb ik er net wat meer bewegingsvrijheid in, dan in reguliere SPD pedalen. Precies dat wat mijn knieën fijn vinden.

Intussen ben ik een aantal fietsen verder, is de stal uitgebreid en heb ik óók andere Time-varianten in gebruik. Maar die originele Time Atac XC Absalon pedalen die ik in 2009 kocht, gebruik ik momenteel nagenoeg dagelijks tijdens mijn fietsrit naar werk. Ze zijn verre van nieuw, maar eveneens verre van op! Het is dan ook de reden dat ik inmiddels op al mijn fietsen Time pedalen heb en er niet over peins om over te stappen op iets anders: ze zijn mijn beste aankoop ooit!

En… wat is jouw beste aankoop ooit?
Laat het weten in een reactie hieronder!

Geplaatst in Specials.
guest
4 Comments
oudste
nieuwste populairste
Inline Feedbacks
View all comments
Marcel
Marcel
3 maanden geleden

Di2 voor de MTB.

Benno
Benno
3 maanden geleden
WhateverBikes
WhateverBikes
2 maanden geleden

Mijn ’94 Dyna-Tech (Raleigh Special Division) Torus titanium mtb. Zesentwintig jaar oud inmiddels, altijd in gebruik geweest, zowel als dagelijkse fiets voor van alles als voor mijn mountainbiketochten, in vele gedaantes en alleen het frame is nog maar origineel, maar hij is still going strong! Inmiddels omgebouwd tot montercross/gravelbike met dirt drop bar, en ik heb er meer plezier op dan ooit tevoren. Geen vering of 29″ wielen voor mij :-)

Caspar Drenth
Caspar Drenth
2 maanden geleden

10 jaar gelden na 23 jaar klikpedalen gereden te hebben (originele SPD’s M535, M737, M747, Time ATAC, Speedplay Frog) naar platte pedalen gegaan. Setje Welgo MG1 gekocht. Nooit meer terug gekeken. Jaren eerder moeten doen. Je ziet nu ook steeds meer ‘klik-pedaal-merken’ flatties aanbieden. En er zijn steeds meer schoenen. Mijn setje Five Ten Aescent schoenen is ook een goede koop geweest. Helaas na 3 jaar tot op de draad versleten en wordt niet meer gemaakt…..