Schwalbe eert ’trailheroes’ van MTB Spaarnwoude met eigen segmentborden

Mountainbikeroute Spaarnwoude behoort tot één van de oudste van Nederland. Afgelopen tijd is er door de vrijwilligers van MTB Spaarnwoude hard gewerkt aan een grondige vernieuwing, verduurzaming én uitbreiding van de route. Voor bandenfabrikant én routesponsor Schwalbe genoeg redenen om de routebouwers te eren met naar hen vernoemde Strava-segmenten, met gevleugelde namen als ‘Wouter’s Wonderway’ en ‘Rudie’s Rollercoaster’. Afgelopen week werden de segmenten officieel geopend met de onthulling van de start- en finishborden van de gepersonaliseerde secties.

Mountainbikeroute MTB Spaarnwoude

Mountainbikeroute Spaarnwoude: één van de eersten in Nederland

Al sinds 1989 wordt er gemountainbiked in recreatiegebied Spaarnwoude. Met z’n kunstmatig hoogteverschil was dit gebied ten noorden van Haarlem al snel een mountainbikemagneet. In 2002 verenigden diverse vrijwilligers zich in MTB Spaarnwoude, om de uitbreiding en instandhouding van de mountainbikeroute in georganiseerd verband voort te zetten. Door de toegenomen drukte, maar ook vanwege de grote hoeveelheid modder die het parcours in natte periodes kenmerkt, was het hoog tijd voor een grondige upgrade. Ook al omdat  mountainbikers het gebied in de zomermaanden moeten delen met festivalgangers. Redenen om het parcours op plekken te verleggen en zelfs uit te breiden. Inmiddels zijn de vernieuwingen van mountainbikeroute Spaarnwoude goed en wel ‘ingereden’.

MTB Spaarnwoude mountainbikeroute

Segmentborden met gevleugelde namen, want allitereren kun je leren

Bandenfabrikant Schwalbe sponsort diverse mountainbikeroutes. Zo ook de mountainbikeroute van Spaarnwoude. Het harde werk van de vrijwilligers verdient een passend eerbetoon, zo dacht Schwalbe. Daarom zijn er nu tien Strava-segmenten gecreëerd, met start-finish-bordjes gemaakt door Schwalbe. De Strava-segmenten hebben allemaal namen die refereren aan de betrokken vrijwilligers, de trailheroes. En zoals dat bij Schwalbe met namen normaal gesproken gaat, zijn dat dubbele namen die bovendien zoveel mogelijk lekker allitereren. Zoals Rudie’s Rollercoaster, Wouter’s Wonder Way en Chris Cross Trail. Verder zijn er Evert’s Big Rim, Frank’s Flow Trail, Paul’s Twisty Crap Trail, Jacco’s Sandbox Trail, Eric’s Trail, Patrick’s Long Channelview Climb en tot slot Remco’s No brakes Allowed Section.

Op woensdag 4 mei zette Jasper Ockeloen en KMC teamrijdster Karen Brouwer samen met de locale trailheroes van MTB Spaarnwoude de eerste segmenttijden. En daarmee zijn de nieuwe routesegmenten op mountainbikeroute Spaarnwoude officieel geopend.

Jasper Ockeloen en Karen Brouwer.

MTB Spaarnwoude Mountainbikeroute – Schwalbe Nederland crew

De crew van Schwalbe Nederland.

Bron: www.schwalbe.com
Foto’s: Erik Boschman
Meer informatie over de route: www.mtb-spaarnwoude.nl/parcours

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments