Signature Trails

Singletrail Großarltal

Locals noemen het gewoon hun home-trail…

…maar voor vakantiegangers kan zulke trails het hoogtepunt van hun mountainbikevakantie zijn. Hotelorganisatie ‘Mountain Bike Holidays’ noemt ze simpelweg ‘signature trails’. Daarmee bedoelen ze ieder pad, dat zijn stempel drukt op een mountainbikegebied.

Bij elk van deze signature trails is een video gemaakt, 28 in totaal. Ze geven je een zeer goede indruk van de route, het terrein en het landschap. Maar ook van de cultuur en de mensen in de regio. Velozine brengt de komende maanden iedere week een nieuwe Signature Trail. Bekijk de video’s en ontdek, hoe je eerstvolgende mountainbiketrip naar de Alpen er misschien uit gaat zien…

Ride, collect, win

Ga op jacht naar de mooiste trails van de Alpen. Doe mee aan de Signature Trails Trophy en verzamel punten voor gratis goodies en het winnen van aantrekkelijke prijzen.

De makers van de Singletrail Großarltal hebben toegankelijkheid als prioriteit gehad, zo blijkt na een eerste run. Vooral bochten en glooiingen met een lekkere flow. Hier kan iedereen naar beneden, want tricky wortelsecties of snoeiharde rock-gardens hebben ze hier niet. Het rijgevoel komt erg overeen met dat van routes als Dorst of de Heuvelrug, maar dan zonder de klimmetjes (en zonder de remknippen). Lekker! En naast lekker is de route ook ideaal om aan je rijtechniek te schaven. Je kunt namelijk zo vaak omhoog en omlaag als je maar wilt. Die ene bocht net wat hoger aansnijden, op dat schansje net wat krachtiger afzetten… na een paar runs gaat de snelheid stevig omhoog en stijgt het adrenalineniveau mee. Knap gedaan, een trail bouwen die een vader samen met z’n kids kan nemen, maar die ook aan gevorderde rijders voldoende uitdaging biedt.

Signature Trails Grossarltal

Geplaatst in Video en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments