Video vrijdag: Red Bull hattrick

Waar in de early days van het gravity mountainbiken de firma van het blikje met de stier met regelmaat een evenement uit de grond stampte in binnen- en buitenland, lijken ze zich de laatste jaren te richten op het grote geld: Formule 1 en projecten als The Athertons. De kleine projecten lijken haast niet meer interessant… lijken inderdaad, want stiekem duiken er de laatste tijd toch weer veel kleine evenementjes op, die de naam van het stierenmerk (uit-)dragen. Is de crisis over bij Red Bull?

Downforce Swansea

Disco Down

Hill Crashers

Krijg ik nu een blikje…? ;-)

CJ

Posted in Nieuws, Video Vrijdag.
 • Amai… dieje eerste 2 zijn mooi he, bij de 3e ben ik in slaap gevallen!

 • Laten we hopen dat de crisis voorbij is. Ik hou wel van dit soort kleine events.

 • die laatste is wel een knap zure sessie. Verder met Tjeerd eens: dit soort evenementen kun je bijna niet genoeg hebben!

 • joostwichman

  Het 2e event is geen Red Bull event… is een THIRTY7EVEN event. Red Bull deelde alleen drankjes uit.

 • Hahahaha, OEPS!

  Desondanks toch wel echt een bruut event en het origineelste idee van de 3. Ik bedoel, city DH – leuk, maar best veel gedaan; uphill sprint, of eliminator sprints kom je bij elke groot nikemessenger event tegen.

  Wat vond ik wel een erg geinig idee dat Red Bull ondersteunde: De Fox hunt!! Geniaal. Een paar honderd MTB’ers en Gee A. moet ze allemaal inhalen. De Belgen hadden laatst hun eigen take van dat idee. Bij Tom Boonen’s CX charity ride laatst, moest Lars Boom een minuut later starten en.. hij won :-P.

  Volgende keer een lijstje kleine, maar fijne events in de video vrijdag, zonder de RB plakker? Ik nomineer alvast de vaderlandsche mini-DH cup.

 • “nike messenger”, moet natuurlijk “bike messenger” zijn ;-).

 • Tjeerd, dergelijke kleine evenementen kunnen toch ook ondanks crisis, zie:
  – zoals genoemd, mini DH cup
  -NK SS mtb
  -SS CK http://www.singlespeed.nl/wp/?p=417
  -Draftbike http://mtb-noordwest.nl/evenementen/drafbike.html
  e.d.