Vrijdag 15 oktober: Red Bull Rampage 2021 via Livestream

Vorig jaar ging-ie niet door, nu wel: de Red Bull Rampage in Hurricane, Utah. Een geselecteerd aantal mountainbikers uit allerlei windstreken is inmiddels druk bezig eigen, unieke lijnen ‘te shapen’ op en tussen de rode stenen. Vrijdag 15 oktober rijden – en vliegen – ze die lijnen op de meest creatieve manier, om zo de meeste stijlpunten te verkrijgen. En hoe dat uitpakt… kun je aanstaande vrijdag vanaf 19:00 uur live volgen via de livestream van Redbull.tv.

Wie durft het meeste? Wie combineert de meest complexe rijskills en bizarre – of zelfs zieke – lijnen in zowat het meest onmogelijke terrein? En vooral: wie komt er heelhuids beneden? De Red Bull Rampage is al jaren hét kroonnummer voor mountainbikers die vooral uitdaging zien alles méér dan een paar singletracks of sprongetjes.

In 2020 ging de Red Bull Rampage niet door vanwege corona. Voor de editie van komende vrijdag 15 oktober, staan alle seinen op groen. En de Red Bull Rampage 2021 is meteen een feestelijke versie; het evenement bestaat sinds 2001 en dus viert het zijn 20ste verjaardag. Dat gezegd hebbende; dit is echter pas de 15e editie. De locatie van de Red Bull Rampage 2021 is dezelfde als waar de Red Bull Rampage plaatsvond in 2016 en 2017. Dat betekend dan ook dat er al lijnen liggen. Die zijn zowat kant-en-klaar te rijden, zo gezegd, maar het weerhield menig genodigde niet om alsnog compleet nieuwe lijnen aan te leggen en nieuwe combinaties te verzinnen.

 
Red Bull Rampage 2021

Foto: Bartek Wolinski / Red Bull Content Pool

Red Bull Rampage 2021

Foto: Bartek Wolinski / Red Bull Content Pool

Bestaande of nieuwe lijnen terzijde; spectaculair zal het ongetwijfeld weer worden. Om in de stemming te komen kijken we nog even terug naar de winnende runs van de edities in 2016 en 2017:

Brandon Semenuk – die in 2016 dus ook won – heeft inmiddels drie overwinningen van de Red Bull Rampage op zijn naam. Hij staat komend weekend aan de start om opnieuw een vlucht gooi te doen naar winst, om daarmee zichzelf op te volgen na zijn derde winst in 2019:

Livestream: Vrijdag 15 oktober vanaf 19.00 uur

Op vrijdag 15 oktober kun je vanaf 19.00 uur de finale van de Red Bull Rampage 2021 volgen via de livestream van Red Bull TV

Bron: www.redbull.com

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments