Vrijdag 21 oktober: Red Bull Rampage 2022 via Livestream

In het Zuidwesten van Utah, Amerika, ligt een ruig gebied, gevormd door oerkrachten, jaren van erosie en… een handvol mountainbike-idioten. Oftewel: de plaats waar de 2022 Red Bull Rampage plaatsvindt. Op de steile flanken van het meedogenloze terrein zijn door een groep waaghalzen diverse lijnen voor het jaarlijkse freeride-evenement geshaped. Wie heeft de meeste durf, wie combineert de meest complexe rijskills en de ziekste lijnen en… komt heelhuids beneden? De finale die op vrijdag 21 oktober gereden wordt kun je volgen via de livestream van Red Bull.

Red Bull Rampage Utah 2022

Voor de 2022 editie keert de Red Bull Rampage terug op de locatie waar in 2008, 2010, 2012 en 2013 óók al eens een Rampage plaatsvond. En ook al liggen daar dus al lijnen, dan wil dat nog niet zeggen dat er niet gegraven wordt. Op dit moment zijn talloze rijders nog volop bezig om nieuwe lijnen en jumps aan te leggen. In tegenstelling tot Red Bull Hardline, georganiseerd door de Athertons, is de Rampage een stijlevenement, waar niet de snelste tijd wint. Wie wél wint, is degene die de meest verrassende en gewaagde combinatie van lijnen en rijstijlen weet neer te zetten. Het is niet voor niets dat de Red Bull Rampage al jaren hét kroonnummer is voor mountainbikers die vooral uitdaging zien alles méér dan een paar singletracks of sprongetjes.

Vorig jaar won Brandon Semenuk. En om alvast in de stemming te komen hier zijn winnende Red Bull Rampage-run van vorig jaar:

En… wat daar aan voorafging:

Red Bull Rampage 2022 Livestream: Vrijdag 21 oktober vanaf 19.00 uur

Op vrijdag 21 oktober kun je vanaf 19.00 uur de finale van de Red Bull Rampage 2022 volgen via de livestream van Red Bull TV

Bron: www.redbull.com

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments