Vrijdag 14 oktober: Red Bull Rampage 2016 via livestream

Course preview met Claudio Caluori

“Want het kan nog altijd zieker”, dat had de subtitel kunnen zijn van Red Bull’s Rampage. Dat wil zeggen: tot vorig jaar. Want het wérd de afgelopen jaren inderdaad steeds zieker . Tot zich in 2015 enkele bijna-fatale crashes voordeden en Red Bull wereldwijd kritiek kreeg op het evenement.

Daarom is de 11de editie van dit extreme evenement in Utah, Amerika drastisch aangepast. Met meer nadruk op natuurlijke lijnen, minder houtwerk, géén kwalificatie, verplichte rustdagen en zelfs een groter tijdsraam om zeker te zijn van veilig vliegweer…

Vanaf aanstaande vrijdag kan je zien wat dit oplevert. Je kan er echter gevoeglijk van uitgaan dat de selecte groep uitgenodigde rijders je alsnog omver gaan blazen met hun fantasie, rij-skills, bizarre lijnen en durf. Terwijl ze óók nog no-handers en backflips maken én de jury groeten…

Op een nieuwe locatie zijn de rijders de voorbije dagen druk bezig geweest met het prepareren van de lijnen. In veel gevallen bestaat de lijn enkel uit een korte aanloop, een schans en verder… de diepte!

There is something seriously wrong with some of those dudes…

Claudio Caluori, die je kent van de previews van de World Cup downhillparcoursen, maakte alvast een preview van deze Rampage:

Livestream

Aanstaande vrijdag 14 oktober wordt de Rampage vanaf 18:30 uur live uitgezonden via RedBull.tv.

Meer videos en meer informatie vind je hier.

Posted in Events and tagged , , , , , , , , , .