127 Giant e-bikes uit container gestolen

Heeft de georganiseerde misdaad de fiets ontdekt?

Fietsen zijn gouden handel, ook voor het dievengilde. En het liefst pakken ze het grootschalig aan. Berichten we eerder deze maand al over een vrachtwagen met Shimano-onderdelen die langs de Duitse autobahn werd leeggehaald, deze keer is het slachtoffer een Britse chauffeur die met een lading Giant e-bikes onderweg was van de havenplaats Lowestoft naar London.

De Giant Reign E+ 0 MX Pro is een van de modellen die zijn gestolen.
Een fiets van een lantarenpaal losknippen? Klein bier! Het dievengilde pakte het stelen van fietsen steeds grootschaliger aan. Logisch, want er valt veel geld mee te verdienen. Berichtten we eerder deze maand al over een vrachtwagen met Shimano-onderdelen die langs de Duitse autobahn werd leeggehaald, deze keer is het slachtoffer een Britse chauffeur die met een lading gloednieuwe Giant e-bikes onderweg was van de havenplaats Lowestoft naar London.

Net als bij de onderdelendiefstal in Duitsland lijken ook hier de dieven kennis gehad te hebben van de route van de chauffeur en van de lading die hij vervoerde. Door de sloten van de container door te zagen en de inhoud over te brengen in klaarstaande voertuigen konden de dieven in totaal 127 e-bikes buit maken. Het gaat om de volgende modellen:

  • Giant Reign E+ 0 MX Pro in phantom green & Black, maat large
  • Reign E+ 2 MX Pro in Black diamond & black, maat large
  • FastRoad E+ EX Pro in black, maat large
  • Talon E+ 29er Sport in graphite, maat large en extra-large
  • Talon E+ Sport in graphite, maat large

Kom je een dezer dagen een advertentie tegen van een hierboven genoemd model met een iets te mooie prijs, of een iets te dubieuze aanbieder? Informeer dan bij Giant en/of schakel de instanties is. Immers; het kopen van gestolen waar is strafbaar.

Bron: bikebiz.com

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments