GCN+ stopt: livestreams vanaf 19 december bij Discovery+ en Eurosport+

GCN+ stopt vanaf 19 december; de streamingdienst van Warner Brothers Discovery met een exclusieve focus op fietsen, wordt in zijn geheel geschrapt om op minder plekken méér content aan te bieden, aldus Warner Brothers Discovery. GCN+ abonnees kunnen vanaf 19 december terecht bij Discovery+ of Eurosport+ of kunnen hun geld terug krijgen.

In 2023 werd alles anders voor mountainbikeliefhebbers die de UCI Mountainbike World Cup graag volgen. Met de overname van de organisatie én uitzendrechten van de wereldbeker door ESO en Warner Brothers Discovery (WBD), verdween de UCI wereldbeker mountainbike bijna volledig achter de betaalmuur. WBD is een enorm groot mediabedrijf en heeft diverse diensten, waaronder GCN+. GCN+ is op zijn beurt een voortvloeisel uit de GCN-website die sinds 2021 de betaalde streamingdienst GCN+ met bijbehorende uitbreiding in de GCN-app aanbood.

GCN+ Stopt | Vanaf 19 december 2023 Mountainbike wereldbeker cyclocross livestream op Discovery+ Eurosport+

Na twee jaar stopt GCN+

De omschakeling van de livestreams van Red Bull naar WBD werd niet door iedereen goed ontvangen. Geheel begrijpelijk wanneer je van gratis kijken in eens moet betalen. Met een prijs van net geen 40 euro per jaar (of 6,99 euro per maand) voor het fietsspecifieke GCN+ haakten velen af. En van de vooraf beloofde nieuwe ervaringen met allerlei digitale extra’s, kwam het voorbije jaar nog niet echt iets naar jouw laptop, tablet of smartphone door. Niettemin gaf een abonnement op GCN+ je óók een flink aanbod aan streams voor cyclocrosswedstrijden. En met nagenoeg alle grote wielerwedstrijden is het aanbod van GCN+ toch best interessant gebleken.

Parallel waren diverse uitzendingen van onder meer de mountainbike wereldbeker en ook cyclocrosswedstrijden te zien op het openbare TV-kanaal van Eurosport. Weliswaar in een sterk beperkt aanbod en bovendien met reclame-onderbrekingen. Op de betaalde livestreamdiensten Eurosport+ en Discovery+ vond je echter wel dezelfde uitzendingen als op GCN+. Dus ja, er zijn flinke overlappingen tussen de diensten.

Discovery Sports – Mountainbike wereldbeker uitzendrechten

Warner Brothers Discovery heeft een breed aanbod aan kanalen. Met het schrappen van GCN+ dikken ze het aanbod. GCN en GMBN als website en Youtube-kanalen blijven gewoon bestaan.

Mountainbike wereldbeker 2024 op Discovery+ en Eurosport+

WBD trekt daarom nu na twee jaar al de stekker uit GCN+. Nee, niet uit de GCN-website en het Youtube-kanaal, maar dus wél uit de fietsspecifieke streamingdienst. De reden? Onder meer die dubbeling met Eurosport(+). Want WBD wil indikken. Simpel gesteld: méér content op minder plekken. Op zich een begrijpelijke keuze. Concreet betekent het dat GCN+ abonnees in Nederland op 19 december niet meer terecht kunnen op GCN+ maar bij Discovery+. Voor kijkers vanuit België verwijst WBD naar Eurosport+.

De kosten van Eurosport+ zijn identiek aan die GCN+ en huidige GCN+-abonnees krijgen de keuze hun abonnement om te zetten of naar rato geld terug te krijgen. Je hebt dan dus een streamingdienst ter beschikking met naast fietsen óók diverse andere sporten. Het bijzondere op dit moment is dat een abonnement op Discovery+ met een nóg breder aanbod met onder meer entertainment-zenders, met 5,99 euro per maand zelfs iets goedkoper is.

Andere opzet?

Wat er inhoudelijk verandert aan de livestreams van onder meer de UCI World Cup in 2024 nu GCN+ stopt is nog niet bekend. Dus of het commentaar van Ric McLaughlin met Bart Brentjes en Cedric Gracia als co-commentatoren bij respectievelijk de crosscountry- en downhillwedstrijden straks bij Eurosport+ en Discovery+ te horen is, valt nog te bezien.

GCN+ Stopt, uitzendingen wereldbeker mountainbike, cyclocross en wielrennen via Discovery+ en Eurosport+

Of we Ric McLaughlin (op beide selfies rechts in beeld), Bart Brentjens en door Cedric Gracia. in 2024 via Eurosport+ en Discovery+ zullen terugzien en -horen is nog niet bekend, maar we zien geen reden voor WBD om aan die samenstelling te sleutelen. Want naast dat ze op GCN+ te horen waren, kwamen ze ook door op de andere streamingdiensten. Foto’s via instagram Ric McLaughlin.

Meer dan livestreams

GCN+ was overigens veel méér dan alleen livestreams van wedstrijden. Het productieteam maakte ook talloze documentaires die je on-demand kunt bekijken. Dat stopt dus ook, waarbij het personeelsbestand dat daarvoor verantwoordelijk was op zoek mag naar een nieuwe baan. Wat er met die content gebeurt, is vooralsnog ook niet bekend.

Meer details over de omschakelopties vanuit je GCN+ abonnement naar Discovery+ of Eurosport+ worden later bekend gemaakt.

Bron en meer info: globalcyclingnetwork.com

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments