2, 3 en 4 maart: BikeMOTION Utrecht

Wie eind oktober vorig jaar op de automatische piloot de Jaarbeurshallen in Utrecht inliep voor de BikeMOTION, kon lang zoeken. In 2016 vond de beurs namelijk voor het laatst plaats in de herfst. Reden van de verhuizing? Beter aansluiten bij het koopgedrag van de consument.

Veel fietsers kopen, blijkbaar, vooral nieuwe spullen bij aanvang van het voorjaar. Dat zal dan vooral gelden voor racefietsers; mountainbikers rijden min-of-meer het hele jaar door en zijn dus minder bezig met een ‘seizoensstart’. Aan de andere kant geldt voor een groot deel van de mensen die de mountainbike wel seizoensgebonden pakken, dat dat seizoen juist start met het invallen de herfst…

Of dat dat koopgedrag heel sterk per type fietser scheelt, is speculatie van onze zijde. Onderzoek wees de beursorganisatie in elk geval uit dat sportieve fietsers vooral in het voorjaar nieuwe fietsen, accessoires en onderdelen kopen. Met de lente in het vooruitzicht krijgen mensen over het algemeen méér zin in fietsen; dat is vrij begrijpelijk.

Dit jaar vindt de BikeMOTION dan ook plaats op 2, 3 en 4 maart.

Véél deelnemers, véél activiteiten

De verschuiving heeft ook zijn weerslag op het aantal deelnemende bedrijven en merken. De exposantenlijst is lang! De beurs probeert zich, uiteraard, elk jaar op nieuw uit te vinden met leuke activiteiten.

Zo is er veel aandacht voor bijvoorbeeld bike fitting, training en voeding. Je kunt je laten opmeten, lezingen bijwonen of zelfs een trainingsschema laten opstellen. Uiteraard is ook het al jaren succesvolle ambachtsplein er weer: kleine bedrijven die hun ambacht presenteren door het live uit te voeren. Uiteraard zal de beurs vol staan met de laatste accessoires, onderdelen en fietsen, met daarbij in veel gevallen het voordeel dat ze ook daadwerkelijk nu al leverbaar zijn bij je lokale dealer. Nieuw is een aparte sectie die zich exclusief richt op uh… exclusief spul!

Ook dit jaar is er een indoor testparcours waar je verschillende mountainbikes kunt testen. Omdat de beurs dit jaar samen valt met de E-Bike Exprience (en Fiets en Wandelbeurs) zullen er ook veel e-MTBs te testen zijn.

Wil je de voorjaarswedstrijden Strade Bianchi en/of Parijs-Nice niet missen? Geen nood; ze worden op een groot scherm vertoond! En uiteraard is er het Kwaremont Kaffee, de BikeMOTION blijft immers het grootste fietscafé van Nederland.

Stamgast Lars zal er in elk geval ook weer zijn…

Programma en entree

Openingstijden
Vrijdag 2 maart: 12:00 – 21:00 uur
Zaterdag 3 maart: 10:00 – 17:00 uur
Zondag 4 maart: 10:00 – 17:00 uur

Locatie
Jaarbeurs, Utrecht

Entreekaarten
Online verkoop tot 2 maart 2018: €12,50
Online ticket tijdens de beurs: €15,00
Dagkaart aan de kassa: €16,00
Kassakaart voor de vrijdagavond (geldig vanaf 17.00 uur): €5,00
Kinderen tot en met 15 jaar: Gratis (op vertoon van een geldig legitimatiebewijs)

Meer informatie en online ticketverkoop: www.bikemotionbenelux.nl

Geplaatst in Bike MOTION, Events, Nieuws.
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments